ارسال بین المللی
خرید هر آنچه که باید مورد گل شمعدانی بدانیم

هر آنچه که باید مورد گل شمعدانی بدانیم

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

هر آنچه که باید مورد گل شمعدانی بدانیم

هر آنچه که باید مورد گل شمعدانی بدانیم

هر آنچه که باید مورد گل شمعدانی بدانیم

ابتدا باید بدانیم که چرا به گل شمعدانی؛ شمعدانی می گویند؟

نقاط ایران گونه ای شمعدانی (پلارگونیوم زوناله) به عنوان گیاه زینتی کاشته می شود که واریته های گوناگون و رنگهای مختلف دارد. انتخاب نام شمعدانی به این دلیل است که میوه گیاه داخل کاسبرگهای پایا و روی دمگلهای بلند و در انتهای دمگل مشترک به صورت شمعدان چند شاخه قرار می گیرد.

گل شمعدانی به انگلیسی چه میشود؟ گل شمعدانی دارای نام علمی Pelargonium بوده و از خانواده ی Geraniaceae می باشد. این گیاه دارای برگ هایی پهن و بزرگ می باشد و دارای گل هایی با رنگ های متفاوت بنفش، قرمز، صورتی و … است.

گل شمعدانی از جمله گل های زیبایی است که دارای طرفداران بسیار زیادی می باشد. و دارای تنوع زیادی نیز هستند. از جمله انواع گل های شمعدانی میتوان به گل شمعدانی حرامزاده، بهار هلویی، ترمه ای، نقره ای و … اشاره نمود که هر کدام دارای زیبایی های منحصر به فرد خود می باشند.

با توجه به نوع برگ، گل، عطر و اندازه گیاه انواع مختلف گل شمعدانی را تقسیم بندی می‌کنند. انواع مختلف گل شمعدانی وجود دارد ولی به پنج گروه اصلی تقسیم بندی شده است که در این مقاله به معرفی انها می‌پردازیم:
1) گل شمعدانی رگال (شمعدانی اژدر) Pelargonium Regal

این گونه از شمعدانی بوته‌هایی چندساله و همیشه سبز دارند. برگ‌هایشان تقریباً دایره‌ای شکل است که گاهی به بخش‌هایی تقسیم شده‌اند. گاهی حاشیه برگ‌ها دندانه‌دار است. معمولاً گل‌هایی با ۵ عدد گلبرگ به رنگ‌های ارغوانی روشن، صورتی، بنفش و یا سفید تولید می‌کنند.

این گیاهان را می‌توان در فضای باز و یا گلدان کاشت. شمعدانی‌هایی که با نام شمعدانی اژدر شناخته می‌شوند معمولاً در این گروه قرار می‌گیرند. شمعدانی اژدر را گاهی در محیط ما با نام شمعدانی آلمانی و یا شمعدانی گل درشت نیز معرفی می‌کنند.

2) گل شمعدانی آنجل Pelargonium Angel

این نوع شمعدانی شبیه گروه رگال هستند اما برگ‌هایی متراکم‌تر دارند و اکثراً از گونه P.crispum مشتق شده‌اند و به دست آمده‌اند.

3) گل شمعدانی برگ عشقه‌ای Pelargonium Ivy-leaf

شمعدانی‌های این گروه چندساله و همیشه‌سبز هستند و شاخسار خزنده و گل‌هایی ساده (۵ عدد گلبرگ) و یا با تعداد گلبرگ بیشتر دارند که اکثراً در سبدهای آویخته و یا گلدان کشت می‌شوند.

4) گل شمعدانی با برگ‌های عطری Pelargonium Scented leaved

بوته‌هایی همیشه سبز هستند که اکثراً به دلیل عطر خوش برگ‌هایشان کاشته می‌شوند. از برگ‌ها و یا روغن استخراج شده از برگ‌های این گیاهان در صنایع غذایی یا عطر سازی استفاده می‌شود. به همین دلیل گاهی این گیاهان که برای معطر ساختن چای مورد استفاده قرار می‌گیرند با نام گیاه عطر چای نیز شناخته می‌شوند.

گونه‌های مختلف شمعدانی می‌توانند عطرهای مختلفی داشته باشند مثلاً P.quercifolium عطر بادام، P. odoralarioides عطر سیب، P.grossalarioides عطر نارگیل، P.crispum عطر لیمو، P.graveolens و P.capitatum و P.radens عطر گل رز را دارند.

هر آنچه که باید مورد گل شمعدانی بدانیم

هر آنچه که باید مورد گل شمعدانی بدانیم

آیا گل شمعدانی گیاهی سمی است؟

همچنین از طرفی برخی از حیوانات خانگی همانند سگ و گربه ممکن است در اثر مصرف برگ ها و گل‌های این گیاه دچار مسمومیت شوند بنابراین این گیاه را دور از دسترس این حیوانات قرار دهید. پهنه برگ‌های این گیاهان معمولاً به چند قسمت تقسیم شده‌اند و یا حاشیه‌هایی دندانه‌دار و یا با بریدگی دارند. برخی نیز برگ‌هایی ابلق دارند.

4) گل شمعدانی زونال Pelargonium zonal

شاخسار علفی و آبدار این نوع از شمعدانی‌ها که چندساله نیز هستند معمولاً به شکل مستقیم رشد می‌کند و گل‌هایی ساده (۵ عدد گلبرگ) و یا با تعداد گلبرگ بیشتر دارند. برگ برخی از شمعدانی‌های این گروه جذاب و زیبا است. معمولاً از شمعدانی‌های این گروه در فضای باز استفاده می‌شود. شمعدانی‌های این گروه اکثر از گونه‌های P.inquinans و P.zonale به‌دست آمده‌اند.

گل شمعدانی زونال
5) گل یونیک Pelargonium unique

این گروه از گل‌های شمعدانی بوته‌هایی همیشه سبز دارند که خصوصیاتی منحصر به فرد دارند به نحوی که در گروه‌های بالا نمی‌توان آنان را قرار داد

شرایط نگهداری گل شمعدانی

با انواع گل شمعدانی آشنا شدیم. حال نوبت به پاسخ سوالات متداول شما در مورد نحوه نگهداری گل شمعدانی و مشکلات آن است. اگر مشکلات دیگری هم در زمینه طریقه نگهداری گل شمعدانی، کاشت، تکثیر، آفات و بیماری های آن داشتید، در انتهای مقاله سوال تان را از کارشناسان VIP بپرسید تا در اسرع وقت پاسخگوی شما باشند.
دمای مورد نیاز و مناسب برای گل شمعدانی چند درجه باید باشد؟

دمای ایده ال برای گل شمعدانی دمای 10 الی 25 درجه می باشد اما این دما می تواند متغیر باشد. به عنوان مثال شمعدانی عطری در دمای بین 5 الی 10 درجه گل می دهند و در دماهای بالا مانند 20 درجه رشد این گیاهان کمتر می شود.

گل شمعدانی گیاه پر زحمتی نمی باشد و نگه داری از ان بسیار آسان تر از بسیاری از گیاهان دیگر است و شما می توانید با کمی دقت به راحتی از این گیاه در فصول مختلف نگهداری نمایید. در زیر به تعدادی از ترفند های مراقبت از گل شمعدانی اشاره شده است که می توانید با دانستن ان ها به راحتی از گل شمعدانی زیبایتان مراقبت نمایید.

نور مناسب برای نگه داری از گل شمعدانی چقدر است؟

گل شمعدانی دارای تنوع بسیاری می باشد که برای نگه داری از این گل پر طرفدار و زیبا شما باید نکات مهم برای نگه داری از این گل را بدانید. یکی از نکته های بسیار مهم برای طرز نگهداری گل شمعدانی، نور مناسب می باشد.

گل شمعدانی نیاز شدید به آفتاب دارد و برای گل دادن شمعدانی نیاز به نور افتاب دارد اما باید این نکته را نیز دقت کنید که آفتاب شدید سبب آسیب به گل شمعدانی می شود. لذا شما باید دقت نمایید تا گل شمعدانی تان نور لازم را دریافت نماید.
چرا در زمستان گلدان شمعدانی کم گل میدهد؟

در زمستان به دلیل کم بودن نور آفتاب نسبت به تابستان اغلب شاهد کم شدن گل دهی گل شمعدانی هستیم اما با اندکی دقت و نور رسانی مصنوعی به این گل می توانید به افزایش گل دهی این گیاه در زمستان نیز کمک کنید.

آبیاری و میزان رطوبت مورد نیاز گل شمعدانی

گل شمعدانی به خاک خیلی مرطوبی نیاز ندارد و خاک آن ها باید خشک باشد. اما برخی از گونه های شمعدانی از جمله گل شمعدانی عطری و پیچ نیاز به آب بیشتری داشته و باید خاک آن ها به نسبت دیگر گونه ها مرطوب تر باشد.

نحوه آبیاری گل شمعدانی- نحوه آب دادن به گل شمعدانی
نگهداری گل شمعدانی در زمستان و تابستان

طرز نگهداری گل شمعدانی در آپارتمان: در تابستان شما می توانید گل ها را در بیرون از منزل نگهداری نمایید ولی باید دقت شود که از تابش مستقیم آفتاب در تابستان در امان بمانند زیرا آفتاب زیاد و مستقیم بسیار برای این گیاه شمعدانی مضر بوده و سبب آسیب به آن می شود. اما در زمستان بهتر است شمعدانی را به داخل منزل آورده و نگه داری نمایید تا سبب جلوگیری از آسیب این گیاهان شوید.

هر آنچه که باید مورد گل شمعدانی بدانیم

هر آنچه که باید مورد گل شمعدانی بدانیم

دمای مورد نیاز و مناسب برای گل شمعدانی
خاک شمعدانی چگونه باشد؟

بهترین خاک برای این گل خاکی از نوع سنگین می باشد که شامل برگ، خاک باغچه، کود گاوی پوسیده و شن می باشد.
خاک شمعدانی اسیدی یا قلیایی؟!

pH مناسب برای خاک شمعدانی باید حدود 5/6 است که کمی اسیدی می باشد که برای رشد این گیاه مناسب می باشد اما باید توجه گردد که اسیدی بودن بیش تر از این حد سبب کاهش رشد این گل شمعدانی می شود و موجب آسیب رساندن به آن می گردد. همچنین لازم به ذکر می باشد که دقت شود خاک شمعدانی نباید دارای مواد اهکی باشد زیرا موجب آسیب رساندن به گیاه می شود.

کود و غذای مناسب گلهای شمعدانی چیست؟

تقویت گل شمعدانی: این گیاه نیز مانند بسیاری از گیاهان دیگر نیاز به کود دهی دارد. اما باید دقت شود که کود دهی زیاد نیز سبب رشد بیش از حد این گیاه و بلند شدن و موجب کاهش گل دهی در این گیاه می شود.

بیماری و آفات گل شمعدانی

روش نگهداری گل شمعدانی برای شما مطرح شد اما این گیاه مانند گیاهان دیگر می تواند دچار مشکلات و بیماری هایی گردد که در زیر به شایع ترین سوالات شما عزیزان و روش های حل ان ها اشاره شده است.
پوسیده شدن ریشه گیاه شمعدانی به چه علت است؟

آبدهی گل شمعدانی بیش از حد و اکسیژن کم باعث بروز این مشکل می شود.
چرا گل های شمعدانی میریزد؟

تغییر ناگهانی دما مانند سردی و گرمی ناگهانی باشد که موجب ریزش گل های آن می شود.
علت زرد شدن برگ های گیاه شمعدانی چیست؟

آبیاری بیش از حد، خشکی بیش از حد، کمبود نور کافی و … باشد.
چرا روی برگ های شمعدانی تار و رگه تشکیل میشود؟

می تواند ناشی از وجود کنه باشد که باید سم پاشی شود ولی اگر این رگه ها مربوط به حشره ی عنکبوت باشد، این تارها ضرری برای این گل ندارند و نیازی به سمپاشی نیست.
چگونه باید تیره شدن سر شاخه های گل شمعدانی را رفع کنیم؟

تیره شدن سر شاخه ها یکی از مشکلات گل شمعدانی می باشد که می تواند به علت سرما و یخ زدگی شدید باشد. برای پیشگیری از این بروز این مشکل شما باید گل شمعدانی تان را در محیط گرم تری در فصول سرد نگه داری نمایید.
چرا برگ های گلدان شمعدانی قرمز میشود؟

زیرا در فصول سرد فسفر خاک به طور نا محلول شده و گل نمی تواند آن را تغذیه نماید.

تکثیر گل شمعدانی (قلمه زدن گل شمعدانی)

یکی از روش های رایج در تکثیر این گل قلمه زدن می باشد.

1) باید دقت گردد که قلمه باید از زیر یک گره بریده شود و این کار در اول تابستان الی اواسط پاییز باید انجام گردد. اما کاشت آن ها در تمامی فصول و زمان ها ممکن است.

2) بعد از بریدن قلمه برگ های زیر گره باید بریده و قطع گردند.

3) بعد از بریدن آن را در ماسه و در محیطی گرم و مرطوب قرار می دهند

4) ابتدا قلمه را در داخل آب قرار دهید.

5) بعد از ریشه دار شدن ان را در خاک مناسب بکارید.

چگونه گیاه شمعدانی را هرس کنیم ؟

رسیدگی به گل شمعدانی: بیشتر گیاهان شمعدانی از قسمت های بریده شده ساقه در خاک به راحتی ریشه می زنند ؛ مخصوصاً اگر خاک آن ها مناسب باشد و آب کافی برسد. البته همان طور که گفتیم در چنین زمانی نباید به آن ها کود بدهید. در چنین مواردی باید از یک چاقوی کاملاً تمیز و تیز استفاده کنید و چند سانت از زیر نوک ساقه را برش دهید.

1) ساقه برش داده شده را جدا کنید و آن را داخل روزنامه بپیچید و یا آن را در نور جانبی به مدت 24 ساعت قرار دهید. البته در چنین مواردی ممکن است که قسمت برش داده شده به روزنامه بچسبد.

2) می توانید برای جلوگیری از این اتفاق ساقه را داخل یک گلدان با رطوبت کافی قرار دهید و آن را در محیط نسبتاً گرم نگه دارید.

3) نور جانبی نیز باید به مدت دو روز به این گیاه برسد.

4) بعد از آن می توانید قسمت برش داده شده را زیر نور غیر مستقیم قرار دهید و تمام روش های بالا را روی آن ها پیاده کنید.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

داریوش

داریوش ، نویسنده و وبلاگ نویس با استعداد و خلاقیت بالا، به واسطه وبلاگ پرطرفدار خود با عنوان "گلمون"، به عنوان یک شخصیت برجسته در عرصه نوشتاری شناخته می‌شود. او با تجربه‌های گوناگون و دیدگاه‌های تازه‌ای که به موضوعات مختلف ارائه می‌دهد، توانسته جامعه‌ای پرشور از طرفداران و مخاطبان خود را جذب کند. در وبلاگش، به بررسی و بحث در مورد مسائل متنوعی از جمله دنیای گل‌ها و گیاهان با اسلوبی دلپذیر و زبانی روان می‌پردازد.
Email
Twitter
Facebook
Telegram
WhatsApp
هر آنچه که باید مورد گل شمعدانی بدانیم
اپلیکیشن گل و گیاه

نوشته های مرتبط

سبد خرید
باز کردن چت
پشیبانی و سفارش در واتساپ
سلام 👋 در صورت نیاز به پشتیبانی میتوانید به صورت تلفنی یا در واتساپ با شماره ۰۹۱۰۶۶۶۴۱۵۶ در ارتباط باشید