گل پنیرک چیست و چه فواید و معایبی دارد.
گل پنیرک چیست و چه فواید و معایبی دارد.
گل پنیرک چیست؟ خاصیت گل پنیرک چیست؟ خواص داروی گیاهی پنیرک چیست؟ گیاه پنیرک برای چیست؟ آیا گل بنفشه همان پنیرک است؟ طبع گل پنیرک چیست؟ آیا گل پنیرک همان گل ختمی است؟ ایا پنیرک فشار خون را بالا میبرد؟
جواب همه سوالات شما در این مقاله از ,وب سایت گلمون است. پس تا انتها همراه ما باشید.
مشخصات گیاه پنیرک
گیاه پنیرک با نام علمی گیاهی گلدار از جنس مالوا (Malva) است. گیاه پنیرک با گلهای بنفش رنگ خود اغلب در دشتها میروید و ارتفاع آن معمولا به حدود ۶۰ سانتیمتر میرسد. پنیرک، بومیِ غرب اروپا است؛ اما در بخشهایی از مدیترانه و شمال آفریقا هم رشد میکند و به بیشتر کشورهای انگلیسیزبان وارد شده است.
گیاه پنیرک چیست؟
عجیبترین بخش گیاه پنیرک، مغز و دانههای آن است (که بهخاطر شکلشان به پنیرک معروف شدهاند). لُعاب (موسیلاژ) موجود در گیاه پنیرک ارزش دارویی زیادی دارد و در تهیهی داروهای مختلف از آن استفاده میشود. مردم در قدیم گل پنیرک را نیز مصرف میکردند.
پنیرک در بیشتر خاک ها، از مناطق ساحلی گرفته تا زیستگاه های طبیعی کوهستانی، با بیش ترین تنظیمات مناسب برای این گیاه مقاوم، یافت می شود.
برگ پنیرک چیست؟
یکی از رایج ترین خاصیت های برگ پنیرک برای کاهش درد به خصوص در درمانهای موضعی است. اگر زخم یا جراحتی در پوست خود دارید میتوانید برگ پنیرک را بهصورت ضماد روی محل موردنظر قرار دهید.
مواد شیمیایی موجود در برگ گیاه پنیرک، که دارای ویتامینهای بسیار زیادی است، نه تنها سبب بهبودی سریعتر میشود، بلکه مواد ضددرد خاصی را ترشح میکند که به کاهش درد و ناراحتی کمک خواهد کرد.
از خاصیت ضد درد گیاه پنیرک میتوان برای دردهای داخلی و خارجی استفاده کرد. بهخاطر همین ویژگی خاص، از پنیرک میتوان بهعنوان ماسک صورت یا درمان سردردهای موضعی استفاده کرد.
خواص گل پنیرک چیست؟ (طبیعت و خواص درمانی)1 – حفاظت از سیستم ایمنی
قرار دادن گیاه پنیرک بر روی زخم، از نفوذ عفونتهای باکتریایی و سایر عوامل خارجی از طریق جراحت به بدن جلوگیری میکند و با این روش سیستم ایمنی را تقویت میکند. مصرف برگ، دانهها و سایر بخشهای گیاه پنیرک نیز به این امر کمک میکند.
2- فعالیت ضد التهابی
برای تسکین نیش حشره، سوختگیهای وسیع، آفتابسوختگی یا خارش پوستی، استفاده از ژل یا پماد حاوی پنیرک میتواند در کاهش التهاب و وَرَم تأثیر زیادی داشته باشد و همزمان به ترمیم سریعتر آن ناحیه کمک کند.
اگر از روغن پنیرک یا انواع پنیرک خوراکی استفاده میکنید، میتوانید آن را روی مفاصل یا مناطقی که درد دارد قرار دهید.
شربت گل پنیرک
3- بیماریهای تنفسی
اگر از احتقان سینه یا بیماری تنفسی رنج میبرید، مصرف پنیرک پیشنهادی عالی برای شما است. پنیرک نهتنها با تمیز کردن مجاری تنفسی، سینه را صاف میکند، بلکه با ویژگی ضدالتهابی خود سبب تسکین سینه و غدد میشود. همچنین به افزایش سلامتی و بهبودی سریعتر کمک میکند.
4- اثرات ضد پیری
استفاده از پماد پنیرک میتواند تأثیرات چشمگیری روی بدن داشته باشد. در حقیقت اگر نگران افزایش سنتان هستید یا هر روز چینوچروکهایتان را جلوی آینه وارسی میکنید، از ژل یا کِرِم حاوی پنیرک استفاده کنید و پوستتان را جوان نگه دارید.
5- دیگر فواید گیاه پنیرک
از نظر طب سنتی گیاه پنیرک را معتدل میدانند، اخلاط غلیظ را رقیق و اخلاط خیلی رقیق رامعتدل میکند. برخی خواص دارویی این گیاه عبارتند از:
پنیرک به صورت دم کرده، ادرار آور و زیاد کننده شیر مادران است.
گل پنیرک برای سرماخوردگی: مخلوط گل پنیرک و گل ختمی برای درمان سرماخوردگی، تسکین سرفه و رفع گرفتگی صدا مفید است.
دم کرده گیاه پنیرک برای کسانی که دچار یبوست و دارای معده و روده تنبلی هستند، بسیار مفید است.
از خواص پنیرک رفع سردردهای یکطرفه شدید (میگرن)، دل پیچه، ورم لوزهها و درد گلو است.
استفاده از ضماد برگ و ریشه پنیرک روی دمل یا کورک، باعث میشود تا بسیار سریع سرباز کنند.
رفع ناراحتیهای بواسیر، ورم پلک چشم و بعضی تومورها از دیگر خواص پنیرک است، به این منظور از جوشانده آن به صورت کمپرس گرم و یا حمام ته نشین استفاده میشود.
برای سوختگی ناشی از آفتاب و آفتاب زدگی، جوشانده 500 گرم گل یا ریشه گیاه را در یک لیتر آب تهیه و پس از صاف کردن به ملایمت در محل سوختگی مالیده میشود.
مصرف پنیرک به صورت چای در درمان ورم معده و برطرف نمودن التهاب روده توصیه میشود و میتواند از ایجاد زخم معده جلوگیری نماید که این خاصیت به خاطر وجود موسیلاژ است.
این گیاه در درمان برونشیت، آمفیزم و سایر ناراحتیهای مربوط به برونشها به عنوان درمان مکمل مورد استفاده قرار میگیرد.
نوشیدن جوشانده پنیرک برای بیماریهایی نظیر عفونت مثانه، اسهال خونی و سرفههای شدید مفید و موثر است.
استفاده از پنیرک به صورت کرم و یا لوسیون خاصیت ضد التهابی دارد و در درمان اگزما میتواند مفید باشد، همچنین از خواص پنیرک درمان آکنه، زخم، کبودی و سوختگی پوست نیز هست.
از دیگر خواص پنیرک، تسکین درد ناشی از گزیدگی زنبور است به این منظور برگ پنیرک را کوبیده و در محل گزیدگی قرار میدهند، همچنین برگ تازه ساییده شده با کره گاوی باعث شده هیچ گزندهای، بدن را نگزد.
نشستن در جوشانده برگ گیاه پنیرک برای رفع سختیهای رحم و نرم کردن آنها بسیار مفید و موثر است.
گیاه پنیرک در درمان بیماریهای کلیه و مثانه بسیار موثر است.
دستور تهیه دم کرده پنیرک (دمنوش گل پنیرک)
گل پنیرک چیست و چه فواید و معایبی دارد.
خواص گل پنیرک آبی
گل پنیرک خشک شده
در هندوستان از گیاه پنیرک در هندوستان به عنوان داروی مسکن استفاده می شود به طوری که 300 گرم برگ خشک پنیرک را در یک لیتر آب می جوشانند و میل می کنند.
برای تهیه کردن دم کرده پنیرک به یک الی دو قاشق گیاه تازه از آن نیاز دارید. گیاه تازه پنیرک را به مقدار نیاز در یک فنجان آب سرد به مدت ۸ ساعت خیس کنید، سپس با حرارت بسیار کم گرم کنید و نگذارید بجوشد و روزانه دو الی سه بار از آن بنوشید.
برای تهیه عصاره پنیرک ۵۰ گرم از گیاه تازه پنیرک را در یک لیوان آب داغ برای دو الی سه ساعت خیس کنید و برای چند لحظه با حرارت کم آن را جوش دهید و برای شستشو دست و صورت و استعمال خارجی از آن استفاده کنید.
طرز استفاده و مقدار مصرف پنیرک
برای از بین بردن انواع عفونت، 40 گرم گیاه پنیرک را بههمراه یک لیتر آب جوش به مدت 10دقیقه دم کرده، یک فنجان از این دمکرده را روزی سهبار بنوشید تا عفونتهای ادراری، برونشیت و عفونتهای سرخک و مخملک ازبین بروند.
دمنوش پنیرک و گل ختمی: مخلوط گل پنیرک به همراه گل سرخ، بابونه، گل ختمی و بنفشه برای رفع عفونت دستگاه تناسلی زنان بسیار موثر است.
دمنوش پونه، پنیرک، و شستشوی با سرکه نیز از درمانهای خانگی برای رفع عفونت زنان است.
بر روی 5 گرم برگ پنیرک، یک لیوان آب سرد ریخته مدت حدود 5 دقیقه جوشانده شود، همچنین میتوان بر روی همین مقدار برگ، یک لیوان آب در حال جوشیدن ریخت و درب آن را بست؛ آن گاه پس از 15 دقیقه صاف کرده و استفاده شود، همچنین میتوان با هر بار مصرف، یک قاشق عسل به آن اضافه نمود که اثر آن قویتر میشود. از این ترکیب روزی 3 تا 4 مرتبه استفاده شود.
نشستن در جوشانده برگ پنیرک برای رفع سختیهای رحم و نیز نرم کردن آنها و نرم کردن ورمهای مقعد مفید است.
درمان سرفه با گیاه پنیرک
خواص درمانی چای گیاه پنیرک چیست؟1) چای گیاه پنیرک برای مادران شیرده
گفته می شود که چای از این گیاه به مادران شیرده کمک می کند تا شیر بیشتری تولید کنند. مالوا سیلوستریس نیز از آن به عنوان یک منبع غذا استفاده می کند.
دانه های آن شبیه به فندق های جوان هستند و می توانند در سالاد سبز همراه با برگ ها و گل ها قرار بگیرند. استفاده از پنیرک در آشپزخانه عمدتاً فراموش شده است، اما قطعاً سزاوار بازگشت مجدد است.
2) تاثیر پنیرک بر روی دستگاه ادراری و تناسلی
دمنوش گل پنیرک دارای ویتامین وB وC فراوان می باشد ، مقوی رحم و ادرار آور است و برای درمان بیماری های کلیه ومثانه مانند سوزش مجاری ادراری و عفونت مثانه بسیارمفید و موثر است.
3) تاثیر پنیرک بر روی غدد
دمنوش پنیرک برای درمان یرقان و سلامت کبد و پاک کردن آن مورد استفاده قرار می گیرد و بسیار مفید است.
عوارض جانبی و تداخلات رایج پنیرک:
این گیاه سمی نیست و هیچ گزارشی از عوارض جانبی و یا تداخل با دیگر داروها برایش وجود ندارد.
این شامل هم گل ها و هم برگ ها می شود.
با این حال، دوزهای زیادش می توانند به عنوان ملین مورد استفاده قرار گیرند و موجب اسهال می شوند.
در برخی از مقالات زنان باردار یا شیرده توصیه می شود که از این گیاه اجتناب کنند، اما هیچ مطالعه ای وجود ندارد که تایید کند که آیا این گیاه ایمن است یا نباید در دوران بارداری استفاده شود.
اطلاعات قابل اعتماد کافی در مورد پنیرک وجود دارد تا بدانیم استفاده از آن بی خطر است یا خیر.
عوارض پنیرکاخطار و هشدارهای ویژه پنیرک
بارداری و شیردهی:اطلاعات کافی در مورد استفاده از پنیرک در دوران بارداری و شیردهی وجود دارد ؛ در مورد استفاده از آن در حد امن پیش بروید و زیاده روی نکنید.
طرز تهیه بورانی توله یا پنیرک
گیاه پنیرک را به خوبی با مواد شوینده مخصوص سبزیجات ، چندین مرتبه می شوئیم تا کاملا تمیز شود سپس آن را خرد می کنیم و با کمی آب می پزیم . سپس پیاز داغ و سیر داغ می کنیم و کمی زرد چوبه و فلفل به آن می افزاییم و چند تخم مرغ به آن می افزاییم ، سپس این مخلوط را به پنیرک پخته شده اضافه می کنیم و 5 دقیقه درب ظرف را می بندیم تا این مواد طعم دار شوند.این غذای خوشمزه را همراه ماست میل بفرمایید.
خلاصه مقاله
گیاه پنیرک چیست؟
گیاه پنیرک با نام علمی گیاهی گلدار از جنس مالوا (Malva) است. گیاه پنیرک با گلهای بنفش رنگ خود اغلب در دشتها میروید و ارتفاع آن معمولا به حدود ۶۰ سانتیمتر میرسد. پنیرک، بومیِ غرب اروپا است؛ اما در بخشهایی از مدیترانه و شمال آفریقا هم رشد میکند و به بیشتر کشورهای انگلیسیزبان وارد شده است.
خواص گل پنیرک چیست؟
1- حفاظت از سیستم ایمنی 2- فعالیت ضد التهابی 3- بیماریهای تنفسی
4- اثرات ضد پیری 5- دیگر فواید گیاه پنیرک 6- گل پنیرک برای سرماخوردگی و…
آیا گل ختمی و بنفشه همان پنیرک است؟
خیر؛ از لحاظ ظاهری شباهت دارند اما خواص مشابه ندارند.
دستور تهیه دم کرده پنیرک (دمنوش گل پنیرک) چگونه است؟
برای تهیه کردن دم کرده پنیرک به یک الی دو قاشق گیاه تازه از آن نیاز دارید. گیاه تازه پنیرک را به مقدار نیاز در یک فنجان آب سرد به مدت ۸ ساعت خیس کنید، سپس با حرارت بسیار کم گرم کنید و نگذارید بجوشد و روزانه دو الی سه بار از آن بنوشید.
برای تهیه عصاره پنیرک ۵۰ گرم از گیاه تازه پنیرک را در یک لیوان آب داغ برای دو الی سه ساعت خیس کنید و برای چند لحظه با حرارت کم آن را جوش دهید و برای شستشو دست و صورت و استعمال خارجی از آن استفاده کنید.