مقالات عمومی

روش های تکثیر گیاهان آپارتمانی و قلمه زدن گل و گیاه با 9 روش

روش های تکثیر گیاهان آپارتمانی و قلمه زدن گل و گیاه

نحوه قلمه زدن و تکثیر گیاهان آپارتمانی به چه شکلی است؟ چگونه می توان بدون این که گل آسیب ببیند، آن را قلمه بزنیم؟ امروز قصد داریم تا به طور کامل به پایخ این سوالات بپردازیم. همه ما دوست داریم که در نقاط مختلف خانه و آپارتمان خود گل های زیبایی داشته باشیم؛ چرا که طبیعتا گل ها باعث زیبایی بیشتر منزل و دکوراسیون ما می شوند.

اما یکی از مواردی که باعث می شود ما به قلمه زدن و تکثیر گیاهان آپارتمانی روی بیاوریم، قیمت بالای گل های آپارتمانی است. در واقع می دانیم که گل های آپارتمانی به دلیل زیبایی بسیار زیاد و همچنین مقاومتی که در برابر شرایط سخت دارند، از قیمت بیشتری هم برخوردارند. همین موضوع شاید خرید گل را برای افراد زیادی سخت کند. اما دلایل دیگری هم وجود دارد؛ ب طور مثال شاید بخواهید یک گل را به دلیل زیبایی بسیار زیادی که دارد و علاقه ای که به آن دارید، به تعداد بیشتری در منزل خود داشته باشید.

در واقع برای قلمه زدن و تکثیر گل این چنین دلیل هایی نزد شما می تواند وجود داشته باشد. خبر خوب این است که گل های آپارتمانی را با توجه به شرایط و ویژگی هایی که دارند، می توانید به راحتی تکثیر کنید. حتی اگر گیاهی ساقه مناسب برای قلمه زدن را نداشته باشد، می توانید سراغ روش های دیگر بروید. در ادامه این مطلب نحوه قلمه زدن و تکثیر گیاهان آپارتمانی را به طور کامل مورد بررسی قرار می دهیم.

تکثیر گیاهان آپارتمانی به چه معناست؟

قبل از این که بخواهیم به نحوه قلمه زدن و تکثیر گیاهان آپارتمانی بپردازیم، لازم می دانیم تا اول به شما بگوییم که این کار به چه معناست. گل های آپارتمانی، به عنوان یکی از محبوب ترین گزینه های تزئینی در داخل خانه ها، به دلیل زیبایی و شادابی که به فضا می بخشند، بسیار مورد علاقه قرار گرفته اند. اما تکثیر گل های آپارتمانی به چه معناست؟

تکثیر گل های آپارتمانی به معنای افزایش تعداد گل های موجود است. این روش، به منظور افزایش تعداد گل های زیبا و شاداب در داخل خانه، استفاده می شود. روش های مختلفی برای تکثیر گل های آپارتمانی وجود دارد که شامل تکثیر از طریق بذر، تکثیر از طریق قلمه، تکثیر از طریق جداسازی بخش های گیاه و تکثیر از طریق برگرداندن گل به گیاه اصلی می باشد.

تکثیر گل های آپارتمانی، به عنوان یک فرآیند طبیعی و پایدار، می تواند به محیط زیست کمک کند. با افزایش تعداد گل های آپارتمانی، می توانید بیشتر از فضای سبز و زیبا در داخل خانه خود لذت ببرید. همچنین، گل های آپارتمانی می توانند به عنوان یک راه حل طبیعی برای تصفیه هوا در داخل خانه شما عمل کنند. تکثیر گل های آپارتمانی، به عنوان یک روش اقتصادی و سودآور، نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

با تولید و فروش گل های آپارتمانی، می توانید به دست آوردن درآمد اضافی بپردازید. همچنین، این فرآیند می تواند به عنوان یک فرصت کسب درآمد برای کسب و کارهای کوچک و خانگی نیز عمل کند.

تکثیر گل آپارتمانی

 

ریشه دهی قلمه به چه معناست؟

مورد دیگری که قبل از شناختن نحوه قلمه زدن و تکثیر گیاهان آپارتمانی باید با آن آشنا شوید، ریشه دهی قلمه است؛ در واقع این یکی از مهم ترین مراحل حیات قلمه است که باید از آن مطلع باشید. پس از این که شما اقدام به قلمه زدن از گل اصلی می کنید، برای این که قلمه شروع به رشد کند، نیاز به ریشه دهی دارد. این فرایند باید با رعایت یک سری موارد انجام شود.

اما مورد مهم ترین که قبل از رعایت این نکات باید به آن دقت کنید، این است که قلمه در خاک ریشه دهی می کند یا در آب؟ پاسخ هر دو مورد است. در واقع قلمه هم در آب و هم در خاک می تواند ریشه دهد. اما شرایط در این دو مورد متفاوت هست. به همین دلیل در ادامه می خواهیم به بررسی هر دو بپردازیم.

ریشه دهی قلمه در آب

قبل از شروع ریشه دهی قلمه گل آپارتمانی در آب، باید مطمئن شوید که قلمه گل شما سالم و بدون علائم بیماری است. همچنین، باید از یک قلمه گل سالم و سبز استفاده کنید و بهتر است قلمه گل را از یک فروشگاه معتبر خریداری کنید. برای شروع ریشه دهی قلمه، ابتدا باید یک لیوان شفاف و تمیز را با آب پر کنید؛ البته دقت دشته باشید که نوع ظرف نگهدارنده بستگی به نوع گل و اندازه ساقه دارد.

سپس قلمه گل را به طور کامل در آب قرار دهید، به گونه‌ای که سطح آب بالایی از قلمه گل را پوشش دهد. برای این منظور، می‌توانید از یک پایه گل یا یک قابلمه استفاده کنید. بعد از قرار دادن قلمه گل در آب، باید از آن نگهداری کنید تا ریشه‌های جدید شروع به رشد کنند. برای این منظور، باید لیوان حاوی قلمه گل را در محلی نورانی و گرم قرار دهید و همچنین باید مطمئن شوید که سطح آب همیشه بالایی از قلمه گل را پوشش داده است.

بعد از چند هفته، ریشه‌های جدید در قلمه گل شما شکل می‌گیرند و شما می‌توانید قلمه گل را به گلدان خود منتقل کنید. در این مرحله، باید مطمئن شوید که خاک گلدان شما حاوی مواد غذایی کافی برای رشد گیاه است و همچنین باید گل شما را به صورت منظم آبیاری کنید.

ریشه دهی قلمه در خاک

ریشه دهی در خاک با تکثیر کمتری پیش می رود؛ برای این موضوع لازم است با نوع ریشه ها مقداری آشنا شوید. ریشه‌ها به دو نوع اصلی تقسیم می‌شوند: ریشه‌های اصلی و ریشه‌های فرعی؛ ریشه اصلی به عنوان ریشه اولیه گیاه شروع به رشد می‌کند و در ادامه، ریشه‌های فرعی را تولید می‌کند. ریشه‌های فرعی برای جذب آب و مواد مغذی بیشتر به کار می‌روند و به دلیل تعداد بیشتر آن‌ها، سطح جذب گیاه افزایش می‌یابد.

ریشه دهی گیاهان به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله نوع خاک، میزان آب و مواد مغذی در خاک، دما و شرایط هوا. در خاک‌های خشک و فقیر، ریشه‌های گیاهان به دنبال آب و مواد مغذی بیشتری می‌گردند و برای این کار، به عمق بیشتری فرو می‌روند. در خاک‌های حاوی مواد مغذی زیاد، ریشه‌های گیاهان به سطح بیشتری از خاک نزدیک می‌شوند.

ریشه دهی گیاهان در خاک به دو روش اصلی صورت می‌گیرد: روش پراکنده و روش تمرکزی؛ در روش پراکنده، ریشه‌های گیاه در سطح خاک پخش شده‌اند و در روش تمرکزی، ریشه‌های گیاه به صورت تمرکز شده در یک نقطه خاص قرار دارند.

ریشه دهی قلمه در خاک

 

نکات مهم برای تکثیر گل های آپارتمانی

برای این که بتوانید نحوه قلمه زدن و تکثیر گیاهان آپارتمانی را به خوبی پیش ببرید، نیاز است علاوه بر ریشه دهی، با یک سری نکات مهم دیگر هم آشنا شوید. در واقع رعایت این نکات کمک می کند که قلمه پس از مدتی به یک گل کامل تبدیل شود. در ادامه به این موارد می پردازیم.

  • اگر قلمه شما تازه رشد کرده و جوا است، حتما نسبت به گیاهان بالغ به آن توجه بیشتری داشته باشید.
  • قلمه ها معمولا وقتی در خاک گذاشته می شوند، نسبت به خاک خیلی خشک یا خیلی خیس حساس هستند؛ البته این موضوع بستگی به نوع گل هم دارد؛ چرا که بعضی از گل ها به خاکی همیشه مرطوب برای رشد نیازمند هستند.
  • طبق توضیحات بخش قبل، از هر دو روش ریشه دهی می توانید استفاده کنید؛ در هر حالت پیشنهاد می شوند که اگر از روش خاک استفاده می کنید، خاک مناسب با زهکشی در نظر بگیرید و اگر می خواهید قلمه را در آب بگذارید، حتما از آب بدون کلر استفاده کنید.
  • اگر گیاه شما جزو گیاهان آپارتمانی است که سخت رشد می کند، می توانید در خاک قلمه مقداری مواد تقویت کننده رشد مثل هورمون های لازم را اضافه کنید.
  • ابزار هایی که برای قلمه زدن در طول فرایند استفاده می کنید، باید استریل شده و دور از آلودگی باشند.
  • اگر می خواهید شانس شما در رشد قلمه افزایش پیدا کند، سراغ برگ های کامل رشد کرده بروید.

ابزار لازم برای قلمه زدن و تکثیر گیاهان آپارتمانی

به طور کلی قلمه زدن نیاز به ابزار و تجهیزات خیلی زیادی ندارد؛ بلکه فقط باید به نکات مهمی که تا به این جای کار ذکر کردیم دقت داشته باشید. اما در ادامه به هر چیزی که در نحوه قلمه زدن و تکثیر گیاهان آپارتمانی نیاز باشد را به شما معرفی می کنیم.

  1. قیچی: قیچی برای برش دادن شاخه های گیاهان و تکه هایی از گل ها استفاده می شود. قیچی های با لبه های تیز و قوی، بهترین گزینه برای قلمه زدن گل های آپارتمانی هستند. با استفاده از قیچی، شاخه های گیاه را به طول مطلوب برش داده و سپس آنها را در گلدان قرار دهید.
  2. گلدان: گلدان یکی از مهمترین ابزارهایی است که برای تکثیر و قلمه زدن گل های آپارتمانی لازم است. گلدان ها در اندازه ها و شکل های مختلف در دسترس هستند. برای قلمه زدن، گلدانی با عمق کافی انتخاب کنید تا ریشه های گیاه به راحتی در آن جا بگیرند.
  3. خاک: حتی اگر ریشه دهی را بخواهید در آب انجام دهید، پس از رشد کامل ریشه نیاز به خاک دارید. خاک باید حاوی مواد غذایی و مواد معدنی لازم برای رشد گیاه باشد. بهترین خاک برای گل های آپارتمانی، خاک سبزه زار است.
  4. کود: کود برای رشد قلمه اجباری نیست؛ اما اگر به تقویت رشد نیاز داشتید، می توانید از آن استفاده کنید. کود حاوی مواد مغذی و عناصر غذایی لازم برای رشد سالم گل هاست. از کودهای آلی و شیمیایی مختلف می توانید استفاده کنید.
  5. آب: آب یکی دیگر از موارد مهم برای رشد و تکثیر گل های آپارتمانی است. آب باید به میزان کافی و در فواصل زمانی منظم به گیاهان داده شود. از آب معدنی یا آب شهری استفاده کنید.

ابزار لازم برای قلمه زدن

 

آموزش نحوه قلمه زدن و تکثیر گل های آپارتمانی

نحوه قلمه زدن و تکثیر گل های آپارتمانی شامل تنها یک روش ممکن نیست؛ بلکه می توانید با استفاده از روش های مختلفی اقدام به قلمه زدن کنید. در همین ابتدا بهتر است بدانید که انتخاب روش تکثیر، بستگی به نوع گل شما دارد. به طور مثال برخی از گیاهان از آن جایی که شامل ساقه اهی خیلی نازک و ضعیف هستند، نمی توان به راحتی سراغ ساقه های آن ها رفت. در ادامه به تمام روش های ممکن می پردازیم.

تکثیر گل از طریق پاگیاه

نحوه قلمه زدن و تکثیر گیاهان آپارتمانی از طریق روش پاگیاه مستلزم رعایت یک سری توجهات بیشتر است؛ دلیل این موضوع به جوان بودن پاگیاه مربوط می شود. در واقع پا گیاه گل یا برگی است که در کنار ساقه اصلی رشد کرده است. این ساقه فرعی باید حداقل چند ماه عمر کرده باشد. وقتی می خواهید از این روش برای تکثیر گیاهان آپارتمانی خود استفاده کنید، باید توجه داشته باشید که ساقه فرعی یا همان پاگیاه، دارای حداقل ریشه باشد.

اگر ساقه هنوز خیلی جوان است، از تکثیر کردن آن خودداری کنید. در این صورت باید اندکی منتظر بمانید تا ساقه رشد بیشتری را تحمل کند. این روش تکثیر در گل هایی مانند آلوئه ورا و آچوریا ممکن است.

تکثیر گل از طریق گیاهچه

گیاهچه دومین روشی است که برای در نحوه قلمه زدن و تکثیر گیاهان آپارتمانی می توانید به راحتی از آن استفاده کنید. در واقع گیاهچه ها در بعضی از گل هایی امکان پذیر است که در انتهای ساقه، مجدد یک گل دیگر را رشد می دهند. در این روش باید گیاهچه را به آرامی جدا کنید و در خاک قرار دهید؛ سپس نیاز است که مرتبا آبیاری را انجام دهید.

دقت داشته باشید که گیاهچه وقتی مستعد قلمه زدن است که کامل رشد کرده باشد. وقتی برگ ها و گل های آن کامل رشد کرده باشند، یعنی آماده قلمه زدن است. اما باید بدانید که گیاهچه کامل باز هم کوچک تر از ساقه اصلی است؛ به این معنی که نوع مینیاتوری از گل محسوب می شود. در گل ارکیده این نوع نحوه قلمه زدن و تکثیر گیاهان آپارتمانی قابل انجام است.

تکثیر گل از طریق برگ

اگر دارای گل هایی مانند گل بنفشه یا گل سانسوریا هستید، می توانید از طریق برگ های آن ها اقدام به تکثیر گل کنید. کافی است برگ را با قیچی یا دست از گیاه جدا کنید و سپس برای مدتی کوتاه تا زمانی که قسمت برده شده برگ خشک شود، آن را در محیط آزاد قرار دهید. بعد از آن می توانید برگ را به صورت ایستاده و از قسمت بریده شده، در خاک قرار دهید. دقت داشته باشید که اگر برگ مانند برگ های گل سانسوریا بلند باشد، باید آن را تکه های کوچک تری تبدیل کنید.

تکثیر گل از طریق برگ

 

تکثیر گل از طریق بذر

نحوه قلمه زدن و تکثیر گیاهان آپارتمانی از طریق بذر یکی از کامل ترین روش ها محسوب می شود. کاشت بذر یکی از روش‌های پرکاربرد و موثر برای تکثیر گل‌ها است. در این روش، بذرهای گل در خاک کاشت می‌شوند و با مراقبت و شرایط مناسب، به گیاهانی بزرگ و شاداب تبدیل می‌شوند. در ادامه، به برخی از مراحل کاشت بذر و نکات مهم آن پرداخته می‌شود.

  1. انتخاب بذر: انتخاب بذر مناسب از مهمترین عوامل در کاشت گل است. بذر باید سالم، تازه و بدون علائم آسیب باشد. همچنین، باید به نوع گلی که قصد کاشت آن را دارید توجه کنید و بذر مناسب برای آن را انتخاب کنید.
  2. آماده‌سازی خاک: خاک باید به گونه‌ای آماده شود که بذرها به راحتی در آن جا ریشه بزنند و رشد کنند. برای آماده کردن خاک، ابتدا باید آن را به خوبی آبیاری کنید و سپس به دقت آن را مورد بررسی قرار دهید تا از هرگونه شیء یا سنگینی خالی شود. سپس، با استفاده از یک قلاب یا دستگاه آماده‌سازی خاک، خاک را آماده کنید.
  3. کاشت بذر: بعد از آماده‌سازی خاک، باید بذرهای گل در خاک کاشت شوند. برای کاشت بذر، ابتدا باید یک حفره کوچک در خاک درست کنید و سپس بذر را درون آن قرار دهید. سپس با استفاده از قلاب یا دستگاه آماده‌سازی خاک، خاک را به طور ملایمی روی بذر فشار دهید.

تکثیر گل از طریق ساقه

روش آخری که برای نحوه قلمه زدن و تکثیر گیاهان آپارتمانی می خواهیم به شما معرفی کنیم، از طریق ساقه یا شاخه است. در برخی از گل ها اگر دقت کرده باشید، ساقه ها یا شاخه هایی بدون گل رشد می کنند تا در ادامه بر روی آن ها شاهد رشد برگ و گل باشیم. این نوع ساقه یا شاخه ها را می توانید در فصول بهار یا تابستان قلمه بزنید. نحوه قلمه زدن آن ها بریدن ساقه از انتهایی که به برگ متصل شده می باشد.

سپس باید ساقه که طولی 10 تا 15 سانتی متری دارد را در خاک قرار دهید؛ دقت کنید که ساقه باید کامل رشد کرده باشد و بیشتر آن نیز در خاک قرار بگیرد. همچنین در گل هایی مانند گل کاکتوس این روش تکثیر باید قبل از قرار دادن ساقه در خاک، ساعاتی بیرون از خاک و آب قرار داده شود. در ادامه به انواع روش قلمه زدن گل از طریق ساقه می پردازیم.

قلمه چوب سخت

معمولا درختانی که در فصل زمستان یا پاییز به استراحت می پردازند، دارای ساقه های تنومند و قوی هم می باشند. در این فصول می توانید از این روش قلمه در آن ها استفاده کنید. درخت هایی مانند انگور و انار جزو این دسته محسوب می شوند.

قلمه چوب نیمه سخت

درختان مرکبات مانند پرتقال را می توان با این روش قلمه زد. دلیل آن هم نیمه سخت بودن چوب ساقه در فصل هایی مانند تابستان و بهار است.

قلمه چوب نرم

اگر دارای گل ماگنولیا یا گل های مشابه هستید، وقتی گل در حال رشد است و ساقه آن هنوز کامل سفت نشده، می توانید سراغ قلمه زدن آن بروید. معمولا در بهار و زمان شروع رشد گیاه این نوع قلمه زدن مناسب است.

قلمه چوب نرم

 

قلمه علفی

نحوه قلمه زدن و تکثیر گیاهان آپارتمانی از طریق ساقه، دقیقا با این روش امکان پذیر است؛ به معنایی دیگر، این روشی است که شما به آن نیاز دارید. در این روش شما باید ساقه ای که هنوز کامل رشد کرده و به حالت گوشتی قرار دارد را با قیچی برده و فرایند کاشت آن را انجام دهید.

تکثیر گل از طریق تقسیم

نحوه قلمه زدن و تکثیر گیاهان آپارتمانی با استفاده از تقسیم ریشه از روش های رایج است. تکثیر گل از طریق تقسیم ریشه یکی از روش‌های معمول در باغبانی است که به صورتی که گل‌ها را از گیاه اصلی جدا می‌کند و آن‌ها را با استفاده از ریشه‌های جدید، به عنوان یک گلدان جدید کشت می‌کند. این روش مناسب برای گل‌هایی است که به سرعت رشد می‌کنند و دارای ریشه‌های قوی هستند. در ادامه، نحوه تکثیر گل از طریق تقسیم ریشه را به طور دقیق شرح خواهیم داد.

  1. زمان مناسب: بهترین زمان برای تقسیم ریشه گل، اوایل بهار است. در این زمان، گل‌ها هنوز خوابیده نبوده و رشد شروع نکرده‌اند. همچنین، هوا هنوز خیلی سرد نیست و شرایط برای رشد بهتر گل‌ها مناسب است.
  2. آماده‌سازی گل: قبل از شروع به تقسیم ریشه، گل را آبیاری کنید تا ریشه‌های آن بهترین حالت رطوبتی را داشته باشند. سپس، گل را از گلدان خارج کرده و ریشه‌های آن را با دقت بررسی کنید. ریشه‌های قدیمی و ضعیف را برید و فقط ریشه‌های جدید و سالم را باقی بگذارید.
  3. تقسیم ریشه: گل را به دو یا سه بخش تقسیم کنید. هر بخش باید دارای حداقل چند برگ و یک ریشه جدید باشد. برای تقسیم ریشه، از یک ابزار تیز و شفاف استفاده کنید تا ریشه‌ها را به دقت ببرید.
  4. کاشت گل: پس از تقسیم ریشه، هر بخش را در گلدان جدید کاشت کنید. قبل از کاشت، مطمئن شوید که خاک گلدان حاوی مقدار کافی مواد غذایی و رطوبت است. همچنین، گل را در محلی قرار دهید که نور خورشید به آن دسترسی داشته باشد و در دمای مناسب قرار دارد.
  5. مراقبت از گل: پس از کاشت گل، آن را به خوبی آبیاری کنید و از رشد سریع آن نگران نباشید. برای حفظ رطوبت خاک، می‌توانید با استفاده از پوشش خاک، گل را در برابر تبخیر محافظت کنید. همچنین، باید به گل مقدار کافی نور و هوا داده شود.

تکثیر گل از طریق تقسیم

 

پس از قلمه زدن گیاهان آپارتمانی چگونه از ریشه مراقبت کنیم؟

حال که با نحوه قلمه زدن و تکثیر گیاهان آپارتمانی آشنا شدید، باید پس از قلمه زدن به مراقبت از گل بپردازید. پس از قلمه زدن گیاهان آپارتمانی، ریشه های آن به یک پوسته نرم و حساس پوشیده می شوند. به همین دلیل، باید از ریشه های گیاه با مراقبت ویژه ای برای جلوگیری از صدمات و آسیب های احتمالی مراقبت کرد. در این مقاله، به بررسی چند روش مراقبت از ریشه گیاه پس از قلمه زدن پرداخته شده است.

  1. آبیاری مناسب: پس از قلمه زدن گیاهان آپارتمانی، باید به گیاه آب داده شود تا رطوبت لازم را دریافت کند. با این حال، باید به خاطر داشت که آبیاری بیش از حد می تواند ریشه های گیاه را صدمه بزند. برای جلوگیری از این مشکل، باید زمان آبیاری را به دقت تعیین کرده و حتماً با استفاده از خاکریز آبیاری کنید.
  2. خاک مناسب: خاک مناسب برای گیاه، شامل مواد آلی، نیتروژن و فسفر است. برای جلوگیری از آسیب به ریشه های گیاه، باید خاک مناسب را برای گیاه انتخاب کرده و به دقت آن را تراکم دهید.
  3. حفظ رطوبت: برای جلوگیری از خشک شدن ریشه های گیاه، باید رطوبت خاک را حفظ کنید. برای این منظور، می توانید از روش های مختلفی مانند پوشاندن خاک با پوشش گیاهی یا استفاده از مولفه های حفظ رطوبت مانند مولفه های آب‌دار کمک بگیرید.
  4. جلوگیری از عفونت: عفونت و بیماری ها ممکن است ریشه های گیاه را تحت تاثیر قرار دهند و آسیب های جدی به گیاه وارد کنند. برای جلوگیری از این مشکل، باید خاک گیاه را به دقت بررسی کرده و در صورت لزوم از مواد ضد عفونی کننده استفاده کرد.
  5. پروانه ها و حشرات: پروانه ها و حشرات ممکن است ریشه های گیاه را تحت تاثیر قرار دهند و باعث آسیب دیدگی شوند.

بهترین زمان برای قلمه زدن گل آپارتمانی چه زمانی است؟

تا به این جای کار با انواع نحوه قلمه زدن و تکثیر گیاهان آپارتمانی آشنا شدید؛ درباره بهترین زمان قلمه زدن باید بدانید که بستگی به نوه گل و گیاه دارد. ولی باز هم می توان گفت که برای قلمه زدن گل آپارتمانی، بهترین زمان اوایل بهار است. در این فصل، هوا گرم و خاک نیز گرم است که باعث می‌شود که ریشه‌های گل به راحتی رشد کنند. همچنین، در این فصل، نور خورشید بیشتر است که باعث می‌شود که گل سریع‌تر رشد کند و به صورت سالم و قوی بالا بروند.

بعضی از گل‌ها می‌توانند در هر زمانی از سال قلمه زده شوند. اما برای بیشتر گل‌ها، اوایل بهار بهترین زمان برای قلمه زدن است. اگر گل شما در فصل دیگری نیز قابل قلمه زدن است، بهتر است که در زمان‌هایی که هوا خنک است و نور خورشید کمتر است، این کار را انجام دهید.

سخن نهایی

اگر جزو افرادی هستید که در منزل و دکوراسیون علاقه زیادی به گل های آپارتمانی دارید، حتما از انواع نحوه قلمه زدن و تکثیر گیاهان آپارتمانی که به شما آموزش دادیم استفاده کنید. این کار علاوه بر تکثیر گل، به سلامت گل اصلی نیز کمک زیادی می کند.

author-avatar

درباره داریوش

داریوش ، نویسنده و وبلاگ نویس با استعداد و خلاقیت بالا، به واسطه وبلاگ پرطرفدار خود با عنوان "گلمون"، به عنوان یک شخصیت برجسته در عرصه نوشتاری شناخته می‌شود. او با تجربه‌های گوناگون و دیدگاه‌های تازه‌ای که به موضوعات مختلف ارائه می‌دهد، توانسته جامعه‌ای پرشور از طرفداران و مخاطبان خود را جذب کند. در وبلاگش، به بررسی و بحث در مورد مسائل متنوعی از جمله دنیای گل‌ها و گیاهان با اسلوبی دلپذیر و زبانی روان می‌پردازد.