چگونه تسلیت بگوییم؟ بعد از این که یکی از بستگان شما فوت می کند، قطعا این سوال در ذهن شما به وجود می آید؛ چرا که می خواهید به بهترین شکل ممکن تسلیت بگویید. زمانی که فردی فوت می شود، خانواده او لحظات سختی را پشت سر می گذارند. در این لحظات حتی یک تسلیت ساده هم می تواند برای آن ها تسلی بخش باشد. اما برای این که بخواهیم بدانیم چگونه تسلیت بگوییم، ابتدا باید از آداب تسلیت گفتن مطلع باشیم. این باعث می شود تا بتوانیم به شکل درستی ابراز همدردی کنیم. راه های مختلفی هم برای ابراز همدردی مثل ارسال و سفارش تاج گل تسلیت، ارسال کارت تسلیت و حتی کلامی همراه و همدم خانواده متوفی باشید.
چگونه تسلیت بگوییم؟
گاهی اوقات روش تسلیت گفتن به صاحب عزا بسته به نوع فرهنگ و رسم و عقیده، متفاوت از دیگران است؛ اما در حالت کلی، یک سری روش ها و آدابی وجود دارند که در هر قوم و فرهنگی می توانید از آن ها استفاده کنید. در واقع این روش ها، آداب تسلیت گفتن به شما کمک می کنند تا بتوانید به بهترین شکل ممکن ابراز همدردی کنید. لذا اگر می خواهید در کنار روش های تسلیت از آداب آن هم مطلع باشید، حتما از روش هایی که در ادامه می گوییم استفاده کنید.
1- تسلیت در اولین فرصت
در اولین فرصت سعی کنید به خانواده عزیز از دست رفته تسلیت بگویید؛ چرا که در لحظات و روز های اول آن ها با سخت ترین شرایط احساسی و عاطفی رو به رو هستند. لذا تسلیت گفتن شما در همان ابتدا می تواند تسلی خاطر خوبی محسوب شود.
2- تاج گل؛ بهترین روش تسلیت گفتن به صاحب عزا
اگر می خواهید به بهترین شکل ممکن تسلیت بگویید، می توانید سراغ تاج گل های ترحیم بروید. تاج گل های مختلفی برای مراسم ترحیم، ختم و مراسم برگذار شده در مسجد وجود دارند که می توانید به صورت آماده آن ها را تهیه کنید. این روش مخصوصا اگر از نزدیکان فرد فوت شده هستید، بسیار کاربردی و رایج است. هدیه دادن تاج گل باعث می شود تا نشان دهید که برای فرد فوت شده و خانواده او احترام زیادی قائل هستید.
3- ارائه کارت تسلیت
اگر همچنان سوالتان این است که چگونه تسلیت بگوییم، پیشنهاد می کنیم که از کارت های تسلیت استفاده کنید. هر چند که تسلیت به صورت حضوری بسیار مهم است و در اولویت قرار دارد؛ اما اگر می خواهید رسمی تر تسلیت بگویید، می توانید از کارت های تسلیت استفاده کنید. این کارت ها به تنهایی داده نمی شوند؛ از کارت تسلیت باید بر روی تاج یا سبد گل ترحیم استفاده کنید. این محصولات می توانند مناسب رومیزی در قیمت های ارزان و لاکچری ارائه شوند.
4- بیان جملات زیبا و تسلی بخش
در چنین شرایطی، گفتار ما می تواند بیشتر از هر چیز دیگری برای خانواده موتوفی تسلی بخش باشد. لذا در کنار تسلیت، سعی کنید از جملات زیبا و تسلی بخش استفاده کنید. این باعث می شود تا در کنار تسلیت گفتن و آرام کردن شخص مقابل، شخصیت خوبی را هم از خود نشان دهید. این جملات می توانند مشابه موارد زیر باشند.
· انسان بسیار خوبی بود.
· جایش برای همیشه خالی است.
· ما را در غم خود شریک بدانید.
· خدا صبرتان بدهد.
· برای همیشه دلتنگش خواهیم بود.
5- کمک به فرد عزادار
فرد عزادار در کنار غم بزرگی که تحمل می کند، مسئولیت برگذاری و مدیریت مراسم را هم بر عهده دارد. لذا در این شرایط بهتر است علاوه بر تسلیت، در طول مراسم در کنار او باشید. کمک در شرایط مختلف مانند برگذاری مراسم، پذیرایی مهمانان و موارد این چنین، می تواند برای فرد عزادار بسیار حائز اهمیت باشد.
6- شنونده خوبی باشید
اگر می خواهید بدانید که چگونه تسلیت بگوییم، باید بدانید که گاهی اوقات گوش دادن به حرف های فرد عزادار و احترام به او، خود یک نوع تسلیت محسوب می شود. در واقع تسلیت گفتن به صورت گفتاری، همیشه کافی نیست. صحبت کردن برای شخص عزادار خوب است و باعث می شود تا او مقدار با در و دل کردن آرام شود. لذا شنوده خوبی باشید.
7- تحمل شرایط احساسی
گاهی اوقات شرایط روحی و روانی بعد از دست دادن عزیزان، فراتر از اشک و اندوه می شود. به طوری که فرد عزادار سعی می کند با تنش، عصبانیت، ترس و ناامیدی احساسات خود را نشان دهد. بهتر است در چنین شرایطی او را درک کنید و سعی در آرام کردن او داشته باشید. در این صورت نشان می دهید که برای فرد عزادار احترام زیادی قائل هستید.
8- جویای احوال او باشید
خانواده عزادار تا مدت ها درگیر غم و اندوه از دست دادن عزیز خود هستند؛ لذا بهتر است سعی کنید در طول این مدت همواره جویای احوال آن ها باشید. این احوال پرسی می تواند به صورت تلفنی یا حتی حضوری یا فقط با ارسال گل برای عرض تسلیت انجام شود.
9- برخی از نباید ها در آداب تسلیت
در مراسم ترحیم شرایط ناراحت کننده و احساسی خاصی حاکم است؛ لذا در گفتار خود باید نهایت دقت را داشته باشیم؛ چرا که گفتن برخی از جملات در آن شرایط، می تواند بی احترامی به خانواده فرد موتوفی محسوب شود. به طور مثال از گفتن جملات زیر و جملات مشابه آن ها خودداری کنید.
- گریه نکنید
- راحت شد مرد
همچنین از انجام کار های زیر خودداری کنید.
- بلافاصله پس از فوت شدن تماس نگیرید.
- غم خود را بزرگ تر از چیزی که است نشان ندهید.
- از شخص عزادار خیلی سوال نپرسید.
- مرگ موتوفی را انکار نکنید.
- شراخت سخت فرد عزادار را انکار نکنید.
سخن نهایی
حال که به پاسخ هایی برای سوال چگونه تسلیت بگوییم پرداختیم، می توانید به بهترین شکل ممکن احساس خود را ابراز کنید. همچنین به نباید های مهم آداب تسلیت گفتن نهایت دقت را داشته باشید. به طور کلی، احساسات فرد عزادار در چنین شرایطی باید برای شما اهمیت زیادی داشته باشد.