انواع گل طبیعی

گل صابونی

خرید گل صابونی

معرفی گیاه گل صابونی

گل صابونی گیاهی است علفی با طول عمر یک‌ساله و مکان اصلی رویش آن منطقه‌ی اروپا و آسیا می‌باشد. این گل را بانام‌های دیگری همانند صابونی، صابونیه، عرق الحلاوه و خول العرب می‌شناسند. جالب است بدانید در ایام قدیم آن را برای شستشوی بدن استفاده می‌کردند و برخی در حال حاضر هم از آن استفاده می‌نمایند به همین علت آن را گل صابونی نامیده‌اند. گل صابونی گیاهی است با ساقه‌های بلند به ارتفاع 50 تا 70 سانتی‌متر که دارای انشعابات فراوانی است. برگ‌هایی تقریباً بزرگ، ساده، نوک‌تیز و بیضی‌شکل دارد که شبیه به برگ‌های ریحان است، همچنین گل‌های معطر و زیبای آن در انتهای ساقه قرارگرفته‌اند. گل‌های خیره‌کننده‌ی این گیاه به رنگ صورتی یا بنفش کم‌رنگ می‌باشد. بذر این گل‌کوچک و کروی شکل است و رنگ آن سیاه است. کاشت این گیاه در اواخر زمستان صورت می‌گیرد و فرایند جوانه‌زنی آن حدود سه تا چهار هفته طول می‌کشد. گل صابونی کاربردهای زیادی در صنعت داروسازی دارد و در ساخت لوازم‌آرایشی بهداشتی نیز کاربرد دارد.

خواص گل صابونی:

تمام قسمت‌های این گیاه ازجمله ریشه و برگ خواص و کاربرد دارویی دارد و قابل‌استفاده است. یکی از خواص این گیاه تصفیه‌کننده و پاک‌سازی خون است و برای مصرف باید بدین‌صورت که چند گرم گل صابونی را در مقداری آب جوش دم‌کرده و در سه وعده یک فنجان از آن دم‌کرده را میل کنید. همچنین این دم‌کرده برای بهبود جذام، اگزما، خارش پوست و بهبود جوش‌های صورت مفید است. برای درمان کم‌خونی به‌ویژه برای دختران نوجوان مفید و مؤثر است. از دم کره ریشه‌ی گل صابونی به‌منظور درمان سیفیلیس و برونشیت استفاده کرد.

عوارض:

زیاده‌روی در مصرف و مصرف طولانی‌مدت این گیاه سبب تجزیه و تخریب گلبول‌های قرمز شده و باعث بروز عوارض جبران‌ناپذیری می‌شود. باید در مصرف این گیاه احتیاط کرده و از مصرف خودسرانه و غیرتخصصی آن پرهیز کنید زیرا باعث بروز عوارضی همچون لرز، باز شدن مردمک چشم، فلج حرکات زبان و خشک شدن دهان می‌شود. توجه داشته باشید که مصرف این گیاه برای زنان باردار نیز می‌تواند خطرناک باشد.

معرفی گل صابونی

نحوه‌ی کشت و نگهداری گل صابونی:

این گیاه به دو روش کشت می‌شود. درروش اول خاک را با کمپوست مخلوط کرده و خاک مناسب را برای کاشت آماده می‌کنیم سپس خاک را مرطوب و حفره‌هایی بافاصله‌های معین درون آن ایجاد می‌کنید اکنون بذرها را روی سطح موردنظر کاشته و روی آن را با لایه‌ای خاک و کود می‌پوشانیم. خاک تا هنگام جوانه زدن باید مرطوب نگه‌داشته شود. همان‌طور که گفتیم فرایند جوانه‌زنی حدود 3 هفته طول می‌کشد که این مورد بسته به شرایط اقلیمی و آب و هوایی متغیر است.

روش دوم برای کشت به این‌گونه است که می‌توانید بذرها را مرطوب کرده و سپس بکارید. برای سرعت بخشیدن به جوانه زدن بذرها، پلاستیکی بر روی سطح کشت بکشید تا رطوبت خاک حفظ شود و فرایند جوانه زدن سریع‌تر اتفاق بیفتد. اکنون شما می‌توانید پس از رشد گیاه آن را به باغچه یا محل موردنظر انتقال دهید. بهتر است عمل انتقال گیاه را در اواخر اردیبهشت انجام دهید. همچنین مراقب باشید که هنگام جابه‌جایی مخصوصاً از ناحیه‌ی ساقه گل زیبایتان آسیب نبیند.

خاک مناسب برای کاشت گل صابونی:

این گیاه نیازمند خاکی حاصل خیز است و بهتر است آن را با کمپوست مخلوط‌کنید. همچنین خاک باید به‌خوبی زهکشی شده باشد. توجه کنید که هرکدام از این موارد می‌تواند نقش بسزایی در فرایند رشد و نمو گیاه داشته باشد.

نور مناسب گیاه:

گل صابونی ازجمله گیاهانی است که برای رشد و نمو به نور فراوان نیاز دارد و لازم است آن را در مناطق نورگیر بکارید تا به‌طور کامل در معرض نور خورشید قرار گیرد.

آبیاری:

این گیاه به آبیاری متوسط و منظمی نیازمند است.

author-avatar

درباره داریوش

داریوش ، نویسنده و وبلاگ نویس با استعداد و خلاقیت بالا، به واسطه وبلاگ پرطرفدار خود با عنوان "گلمون"، به عنوان یک شخصیت برجسته در عرصه نوشتاری شناخته می‌شود. او با تجربه‌های گوناگون و دیدگاه‌های تازه‌ای که به موضوعات مختلف ارائه می‌دهد، توانسته جامعه‌ای پرشور از طرفداران و مخاطبان خود را جذب کند. در وبلاگش، به بررسی و بحث در مورد مسائل متنوعی از جمله دنیای گل‌ها و گیاهان با اسلوبی دلپذیر و زبانی روان می‌پردازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *