انواع گیاه آپارتمانی

نخل کاریوتا (نخل دم ماهی) + نحوه نگهداری و تکثیر

نخل کاریوتا (نخل دم ماهی)

نخل کاریوتا یا نخل دم ماهی یکی از زیباترین گیاهان آپارتمانی و از جذاب‌ترین نخل هاست که می‌توانید آن را در گلدان پرورش دهید. اگر شرایط مناسبی را برای این گیاه فراهم کنید محیط زیبایی را به آپارتمان شما خواهد داد.

نخل دم ماهی یا کاریوتا را در بیرون از خانه هم می‌توان کاشت، اما در درون خانه رشد بهتری دارد، اگر در منطقه‌ای با آب و هوای سرد زندگی می‌کنید بهتر است که آن را در درون خانه نگه دارید.

کاریوتا را در مکانی باز و در گلدانی بزرگ قرار دهید تا رشد دلخواهش را داشته باشد. نخل کاریوتا گیاه زیبایی است، اما زنده نگه داشتن آن برای مدت طولانی درون خانه سخت است چرا که معمولا نیازهایش برآورده نمی‌شود. این نخل به آفتاب زیاد و قوی نیاز دارد و گرنه از بین می‌رود.

شرایط نگهداری از گیاه نخل دم ماهی

نور: نخل کاریوتا به آفتاب زیاد و مستقیم نیاز دارد. پس گیاه را در روشن‌ترین قسمت خانه بگذارید تا رشد و طول عمرش افزایش یابد.

آبیاری: خاک گیاه باید همیشه اندکی مرطوب باشد. می‌توان خاک گیاه را در بین دو آبیاری اندکی خشک نگه داشت، اما به جای آن بهتر است گیاه را کم و به دفعات بیشتر آبیاری کنید.

قبل از آبیاری مطمئن شوید سوراخ‌های زهکش گلدان باز و به اندازه کافی هستند. اگر سوراخ‌ها ناکافی بودند، به وسیله میخ، دریل یا هر شئ دیگری، تعدادی سوراخ به کف گلدان اضافه کنید.

خاک: هر خاک استانداردی که پایه پیت یا الیاف نارگیل دارد و زهکشی خوبی فراهم خواهد کرد، برای کاشت کاریوتا مناسب است. اگر می‌خواهید نخل تان را زمان زیادی نگه دارید، مقداری از عناصری که زهکشی بیشتری به خاک می‌بخشند، به خاک اضافه کنید.

معرفی نخل کاریوتا (نخل دم ماهی)
کود دهی: گیاه را در طول فصل رشد با کود‌های مایع ضعیفی که حاوی تمامی عناصر مورد نیاز گیاه هستند، کود دهی کنید، اگر هر ماه مقداری سولفات دو منیزیمی به خاک گیاه اضافه کنید، گیاه دچار کمبود منیزیم نخواهد شد.

روش های تکثیر نخل دم ماهی

نخل کاریوتا را می‌توان از طریق کاشت دانه تکثیر کرد. این نخل گل‌های نر و ماده را تولید می‌کند، پس یک گیاه تنها هم می‌تواند دانه تولید کند، اگر گیاه خودتان دانه تولید نکرد می‌تواند دانه این نخل را از گلفروشی ها تهیه کنید. برای کاشت دانه ابتدا آن‌ها را از گیاه جدا کنید. سپس گلدانی را پر از خاک مخصوص جوانه زنی کرده و دانه‌ها را در آن بکارید. گلدان را در مکانی گرم و مرطوب به مدت ۶ تا ۸ ماه نگهداری کنید. بعد از این مدتی جوانه زنی را مشاهده می‌کنید.

روش دیگر تکثیر گیاه، جدا کردن شاخه‌ها و جوانه‌های جانبی است که از پایه گیاه مادر رشد می‌کنند. بعد از تولید این جوانه‌ها به آن‌ها فرصت دهید اندکی رشد کنند، سپس آن‌ها را با احتیاط به وسیله تیغ یا چاقویی تمیز و استریل از گیاه مادری جدا کنید. حواستان باشد که برای هر جوانه مقداری ریشه هم جدا کنید. این جوانه‌ها را به صورت جداگانه در گلدانی دیگر بکارید. بعد از چند ماه جوانه‌ها رشد جدید خود را شروع خواهند کرد.

author-avatar

درباره داریوش

داریوش ، نویسنده و وبلاگ نویس با استعداد و خلاقیت بالا، به واسطه وبلاگ پرطرفدار خود با عنوان "گلمون"، به عنوان یک شخصیت برجسته در عرصه نوشتاری شناخته می‌شود. او با تجربه‌های گوناگون و دیدگاه‌های تازه‌ای که به موضوعات مختلف ارائه می‌دهد، توانسته جامعه‌ای پرشور از طرفداران و مخاطبان خود را جذب کند. در وبلاگش، به بررسی و بحث در مورد مسائل متنوعی از جمله دنیای گل‌ها و گیاهان با اسلوبی دلپذیر و زبانی روان می‌پردازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *