انواع گل طبیعی

گل بنفشه + معرفی کامل و خواص دارویی و انواع گل بنفشه + عکس

خرید گل بنفشه + معرفی کامل و خواص دارویی و انواع گل بنفشه + عکس

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

گل بنفشه همیشه به عنوان یکی از زیباترین و بهترین گل ها نزد ایرانیان و البته تمام افراد دنیا شناخته شده است. مگر می شود ایرانی باشیم و این گل را نشناسیم؟ گل ها همیشه نماد رنگ، جلوه، رایحه و زیبایی بوده اند؛ از همین رو برخی از گل ها به دلیل رنگ و زیبایی منحصر به فردی که دارند، بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند. یکی از همین گل ها بنفشه بوده است. رنگ این گل از نامی که دارد پیدا ست.

در ایران افراد زیادی به گل بنفشه علاقه مند هستند. در واقع این گل را اکثر در فصل بهار در فضا های باز می بینیم. بنفشه در مکان های مختلفی کاشت می شود. این گل را می توان یکی از زیباتری گل های باغچه ای نیز شناخت. افرادی که بیسار علاقه مند با باغبانی و کاشت گل هستند، قطعا تجربه کاشت این نوع گل را دارند. اگر شما هم می خواهید از این تجربه برخوردار باشید، باید ابتدا بدانید که این گل چه ویژگی های اصلی را شامل می شود. در ادامه همراه گلمون باشید.

معرفی گل بنفشه

گل بنفشه یکی از محبوب‌ترین گیاهان زینتی است که در بسیاری از نقاط جهان کشت می‌شود. نام انگلیسی آن Violet است و به دلیل رنگ آبی مایل به بنفش، به این نام شهرت دارد. گل بنفشه با رنگ‌های متنوعی مانند بنفش، صورتی، سفید و زرد در دسترس است. این گل با ساقه کوتاه و برگ‌های گرد و تاجی شکل، بوی بسیار خوشی دارد که عطر خوبی به محیط می‌دهد.

گل بنفشه در نواحی غربی ایران رشد می‌کند و به دلیل نیاز کمی به نور خورشید، می‌توان آن را در مناطق پوشیده و سایه‌دار پرورش داد. با توجه به ظاهر زیبای این گل، این گیاه به عنوان یک گزینه عالی برای تزئین باغچه‌ها و خانه‌ها در نظر گرفته می‌شود. این گل باعث آرامش و آرامش در باغچه و خانه شما می‌شود و باعث ایجاد یک احساس خوب و خوشایند می‌شود.

بنفشه به دلیل شکل و رنگ زیبایش، همیشه مورد علاقه باغبانان و علاقه‌مندان به گل‌های زینتی قرار دارد. این گل باعث افزایش زیبایی و جذابیت باغچه‌ها و خانه‌ها می‌شود و همچنین به عنوان یک هدیه شیرین و مناسب برای عزیزان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

معرفی گل بنفشه

انواع گل بنفشه

یکی از دلایلی که گل بنفشه بسیار مورد توجه و علاقه مردم قرار می گیرد، وجود تنوع در گونه های مختلف این نوع گل است. در واقع اگر دقت کرده باشید، در باغچه ها انواع مختلفی از این گل ها کاشته شده اند. در ادامه می خواهیم به معرفی محبوب ترین انواع بنفشه بپردازیم.

بنفشه آفریقایی

بنفشه آفریقایی یکی از پرطرفدارترین گیاهان خانگی است که به عنوان یک گل زینتی جذاب و دوست‌داشتنی شناخته می‌شود. نام انگلیسی آن African Violet است. بنفشه آفریقایی در بسیاری از نقاط جهان پرورش داده می‌شود و به دلیل رشد آسان و ظاهر جذاب، بسیار محبوب است.

این گل با شکل‌ها و انواع مختلفی در دسترس است. شکل برگ‌ها ممکن است متغیر باشد. همچنین، این گل در رنگ‌های بسیاری مانند اسطوخودوسی، صورتی، قرمز بنفش، آبی بنفش، صورتی و سفید در دسترس است. کلاسیک اصلی ترین نوع بنفشه آفریقایی، رنگ بنفش روشن و مرکزیت زرد دارد. این گل با شکل و رنگ زیبای خود، می‌تواند به عنوان یک گل زیبا در باغچه، محل کار و یا هر محیط دیگر استفاده شود.

گل بنفشه آفریقایی به علت نیاز کم به نور، می‌تواند در مناطق تاریک و کم نور نیز رشد کند. این گل به آب کافی نیاز دارد و باید از خشک شدن خاک جلوگیری شود. همچنین، باید از تماس با آب رسیده به برگ‌ها جلوگیری شود تا باعث پوسیدگی برگ‌ها نشود.

بنفشه آفریقایی

بنفشه دندان سگی

اگر به دنبال نوعی از گل بنفشه می گردید که رنگ و ظاهری بسیار متفاوت داشته باشد، بنفشه دندان سگی گزینه مناسبی است. برگ های این نوع بنفشه به شکل آویزان و رو به پایین هستند. به همین دلیل نام آن ها دندان سگی گذاشته شده است. همچنین از رنگ های زرد، یاسی و سفید می توان به اصلی ترین رنگ های این نوع گل اشاره کرد. این نوع بنفشه مانند انواع دیگر در فصل بهار رشد می کند و برگ های طول نسبتا بلند تری را هم دارند.

بنفشه سه رنگ

بنفشه سه رنگ یکی از محبوب ترین انواع گل بنفشه است که در نواحی غربی ایران رشد می کند. این گل آپارتمانی اصطلاحا با نام انگلیسی pansy نیز شناخته می شود. از زیبایی های بنفشه سه رنگ هر چه بگوییم کم گفتیم. این نوع گل شامل رنگ های زرد در ناحیه مرکزی، آبی در وسط گل و بنفش در حاشیه های خود است.

بنفشه سه رنگ

بنفشه فرنگی

اگر می خواهید گل بنفشه ای را خریداری کنید که تماما شامل رنگ بنفش باشد و رنگ آبی در آن وجود نداشته باشد، نوع فرنگی گزینه محبوبی است. بنفشه فرنگی شامل زنگ زرد در مرکز گل و رنگ بنفش در تمامیت خود است. به مانند تمام گل های دیگری که به شما معرفی کردیم، این نوع گل هم در فصل بهار رشد می کند.

گل بنفشه چه خواص درمانی دارد؟

وقتی گل بنفشه را می بینید اولین چیزی که وجه شما را به خود جلب می کند، زیبایی و رنگ آن است؛ اما اگر بدانید این گل در حالت های مختلف چه خواصی دارد، قطعا بیشتر شگفت زده خواهید شد. بنفشه دارای خواص درمانی بسیار زیادی است. به طوری که حتی در درمان سرطان هم به کار گرفته می شود. در ادامه به این خواص می پردازیم.

خواص درمانی بنفشه خشک

بنفشه خشک یکی از گیاهان دارویی معروف است که در سالهای اخیر به دلیل خواص درمانی و آرامش بخشی که دارد، جایگاه خود را در طب سنتی و مدرن پیدا کرده است. بنفشه خشک به عنوان یک گیاه دارویی با خواص ضد التهابی، ضد عفونی کننده، ضد تب، ضد اسپاسم، ضد تشنج و آرامش بخش شناخته شده است.

بنفشه خشک می تواند با دارو های مختلف ترکیب شود و به عنوان یک روش درمانی کمک کننده برای بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار گیرد. برای مثال، استفاده از چای بنفشه خشک می تواند با داروهای ضد افسردگی ترکیب شود و به عنوان یک روش درمانی کمک کننده برای افسردگی و اضطراب مورد استفاده قرار گیرد. در ادامه به چند درمان این گل در بیماری ها می پردازیم.

  1. درمان سرماخوردگی:

بنفشه خشک به دلیل دارا بودن خواص ضد التهابی و آرامش بخش، مفید در درمان سرماخوردگی است. استفاده از چای بنفشه خشک باعث کاهش التهاب و درد گلو و نیز علائم سرماخوردگی مثل عطسه، سرفه و تب می شود.

  1. بیماری های التهابی:

بنفشه خشک به عنوان یک منبع غنی از فلاونوئیدها، آنتی اکسیدان ها و ترپنوئیدها، خواص ضد التهابی قوی دارد. برای مثال، استفاده از چای بنفشه خشک می تواند در کاهش التهاب های ناشی از بیماری های التهابی مثل آرتریت روماتوئید و التهاب روده مفید باشد.

  1. آنفولانزا:

خواص ضد تب و ضد التهابی بنفشه خشک به عنوان یک درمان طبیعی برای آنفولانزا مفید هستند. استفاده از چای بنفشه خشک می تواند به عنوان یک روش درمانی کمک کننده باشد که به کاهش علائم آنفولانزا مثل تب، سرفه و سرگیجه کمک می کند.

  1. ذات الریه:

بنفشه خشک به دلیل دارا بودن خواص ضد التهابی، ضد اسپاسم، ضد تشنج و آرامش بخش، در درمان بسیاری از بیماری های ریه مفید است. استفاده از چای بنفشه خشک می تواند به عنوان یک روش درمانی کمک کننده باشد که به کاهش علائم ذات الریه مثل سرفه، خلط و تنگی نفس کمک می کند.

خواص درمانی روغن بنفشه

یکی از خواص درمانی فوق العاده ای که گل بنفشه دارد در روغن آن پیدا می شود. روغن گل بنفشه، یکی از معروف‌ترین روغن‌های طبیعی است که از گل‌های بنفشه استخراج می‌شود. این روغن، دارای خواص درمانی بسیاری است که برای سلامت پوست و مو، درمان استرس و بی خوابی و همچنین بسیاری از بیماری‌ها مفید است.

خواص درمانی روعن بنفشه

  1. سلامت پوست:

روغن گل بنفشه، دارای خواص ضد التهابی و ضد عفونی کننده است که به‌طور قابل توجهی به سلامت پوست کمک می‌کند. این روغن، می‌تواند به تسکین التهابات پوست کمک کند و باعث بهبود حالت پوست شود. همچنین، این روغن می‌تواند به ترمیم زخم‌های پوست کمک کند و باعث بهبود درمان آکنه و جوش‌های پوست شود.

  1. سلامت مو:

روغن بنفشه، به دلیل دارا بودن ویتامین E، اسیدهای چرب ضروری و مواد معدنی، به بهبود سلامت مو کمک می‌کند. این روغن، می‌تواند به تقویت ریشه‌های مو کمک کند و باعث رشد موها شود. همچنین، این روغن می‌تواند به تقویت ساختار موها کمک کند و باعث افزایش حجم موها شود.

  1. درمان استرس و بی خوابی:

این روغن از گل بنفشه دارای خواص آرامبخشی است که به تقویت روحی و روانی کمک می‌کند. این روغن، می‌تواند به تسکین اضطراب و استرس کمک کند و باعث بهبود خواب شود. همچنین، این روغن می‌تواند به تسکین سردرد و دردهای عضلانی کمک کند و باعث بهبود حالت عمومی بدن شود.

خواص درمانی گل بنفشه برای ریه

جوشانده برگ گل بنفشه به عنوان یک داروی طبیعی برای درمان مشکلات ریوی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این جوشانده دارای خواص ضد التهابی و آرامبخش است که می‌تواند به کاهش سرفه و تب کمک کند. همچنین، جوشانده برگ این گل می‌تواند به خلط‌آوری و تسکین سرفه کمک کند.

گل بنفشه دارای خواص خلط‌ آور قوی است که می‌تواند به تسکین سرفه و درمان علائم بیماری‌های ریوی کمک کند. این خواص خلط‌آور به دلیل محتوای بالای این گل از مواد آروماتیک و فلاونوئیدها است که می‌تواند به تسکین سرفه و کاهش التهاب ریه کمک کند.

خواص درمانی گل بنفشه برای ریه

شرایط نگهداری از گل بنفشه

لازمه رشد گل زیبایی به مانند بنفشه، نگهداری و مراقبت از آن است. گل بنفشه به مانند تمامی گل های دیگر به توجهات زیادی نیاز دارد. اگر شما هم قصد دارید تا این گل را در محیط های باز مانند باغچه بکارید، حتما مواردی که در ادامه توضیح داده می شود را مورد توجه خود قرار دهید.

میزان و نوع آبیاری بنفشه

آبیاری درست و به موقع، یکی از عوامل مهم در رشد و توسعه سالم گل بنفشه است. برای آبیاری این گیاه باید توجه ویژه‌ای به نوع و میزان آب داشت. در ادامه به توضیح نحوه آبیاری گل بنفشه پرداخته‌ایم.

نوع آب: برای آبیاری این گل باید از آب بدون کلر استفاده کرد. آب کلر دار ممکن است باعث خشک شدن ریشه‌های گیاه شود و باعث مرگ آن شود. بنابراین، برای آبیاری بهتر است از آب باران، آب چاه یا آب شهری که پس از قرار دادن آن در یک مخزن و نگهداری آن برای حداقل ۲۴ ساعت، کلر آن تبخیر شود استفاده کنید.

میزان آب: گل بنفشه نیاز زیادی به رطوبت و آب دارد. در هوای گرم و خشک، باید به این نکته توجه داشت که خاک همیشه مرطوب باشد. بنابراین، باید هر ۲ الی ۳ روز گلدان را آبیاری کرد. در شرایط هوای سرد و مرطوب، ممکن است نیاز به آبیاری کمتر باشد. در هر صورت، باید به خاک داخل گلدان توجه کرد. اگر خاک خشک شده باشد، باید زودتر آبیاری کنید.

روش آبیاری: گیاه بنفشه نباید به شدت آبیاری شود، بلکه باید آرام و مداوم آبیاری شود. برای این کار، می‌توانید از روش آبیاری قطره‌ای استفاده کنید. در این روش، آب به صورت قطرات کوچک و مداوم به خاک داده می‌شود و ریشه‌های گل بنفشه به تدریج آب را جذب می‌کنند.

آبیاری گل بنفشه

میزان دمای لازم برای گل بنفشه

دمای مناسب برای گل بنفشه بین ۱۸ تا ۲۶ درجه سانتی‌گراد است. این دما، شرایطی را برای رشد سالم گل بنفشه فراهم می‌کند. در صورتی که دمای محیط بالاتر از این باشد، ریشه‌های گیاه تضعیف می‌شوند و باعث ضعف و ناتوانی در رشد گل بنفشه می‌شود. همچنین در دمای پایین‌تر از این، سفیدک‌زدن در برگ‌های گل بنفشه رخ می‌دهد و باعث ضعف و خشک شدن گیاه می‌شود.

بهترین خاک برای رشد گل بنفشه

یکی از مهمترین عوامل در رشد و نگهداری گل بنفشه، خاک مناسب است که باید دارای ترکیبات و خصوصیات مناسب باشد. در پرورش تجاری گل بنفشه، خاک با اسیدیته بالا استفاده می‌شود. اسیدیته خاک، مقدار اسید و قلیاییت خاک را نشان می‌دهد. گل بنفشه نیاز به خاک با اسیدیته بالا دارد تا بتواند به خوبی رشد کند. این نوع خاک شامل ترکیبات اسیدی مانند سولفات آلومینیوم، سولفات آهن و سولفات مس است.

همچنین، خاک با اسیدیته بالا، به دلیل حضور این ترکیبات، مقاومت بیشتری در برابر آفات و بیماری‌های گیاهی دارد. اما برای نگهداری خانگی گل بنفشه، بهتر است از خاک مخلوط استفاده کنید. خاک مخلوط شامل ترکیبات مختلفی از جمله خاک لوم، کود شیمیایی و کود حیوانی است. این نوع خاک، دارای ترکیبات مناسب برای رشد گل بنفشه است و همچنین باعث بهبود وضعیت خاک و افزایش عمر خاک می‌شود.

معرفی گل بنفشه

بهترین روش و نوع کوددهی برای گل بنفشه

روش‌های مختلفی برای کوددهی گل بنفشه وجود دارد، اما بهترین روش کوددهی برای گل بنفشه استفاده از کود مایع فسفردار و تغذیه برای رشد است. کود مایع فسفردار حاوی فسفر، پتاسیم و نیتروژن است که به رشد و تقویت گیاه کمک می‌کند. برای کوددهی بنفشه با استفاده از کود مایع فسفردار، باید هر دو هفته یک بار به آن کود داد.

 در هر بار کوددهی، بهتر است از مقدار کمتری از کود استفاده شود تا از خطر سوختگی گل بنفشه جلوگیری شود. همچنین، بهتر است کود را در زیر خاک بریزید تا بهتر و سریع‌تر جذب شود. علاوه بر کود مایع فسفردار، می‌توانید از تغذیه برای رشد نیز استفاده کنید. تغذیه برای رشد حاوی عناصر غذایی اصلی مانند نیتروژن، فسفر و پتاسیم است که به رشد و تقویت گیاه کمک می‌کند. برای استفاده از تغذیه برای رشد، باید به دستورالعمل موجود در بسته‌بندی تغذیه رشد پایبند باشید.

نور لازم برای رشد گل بنفشه

نور غیر مستقیم و ملایم، بهترین نوع نور برای گل بنفشه است. این نوع نور، از طریق پنجره ها و درهای شیشه ای به داخل منزل وارد می شود. نور غیر مستقیم و ملایم، به اندازه کافی برای رشد این گل است و باعث جلوگیری از سوختگی برگ ها نیز می شود. خورشید، منبع اصلی نور برای گل بنفشه است.

 با این حال، نباید گل بنفشه را در معرض نور خورشید مستقیم قرار داد، زیرا شدت و گرمای نور خورشید مستقیم باعث سوختگی برگ ها می شود و باعث خشک شدن بنفشه می شود.

جمع بندی

اگر دارای محیط باز حتی کوچکی در منزل خود هستید، پیشنهاد می کنیم حتما سراغ کاشت و رشد گل بنفشه بروید. دیدن این گل زیبا هر روزه می تواند به شما انرژی بسیار زیادی بدهد.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

author-avatar

درباره داریوش

داریوش ، نویسنده و وبلاگ نویس با استعداد و خلاقیت بالا، به واسطه وبلاگ پرطرفدار خود با عنوان "گلمون"، به عنوان یک شخصیت برجسته در عرصه نوشتاری شناخته می‌شود. او با تجربه‌های گوناگون و دیدگاه‌های تازه‌ای که به موضوعات مختلف ارائه می‌دهد، توانسته جامعه‌ای پرشور از طرفداران و مخاطبان خود را جذب کند. در وبلاگش، به بررسی و بحث در مورد مسائل متنوعی از جمله دنیای گل‌ها و گیاهان با اسلوبی دلپذیر و زبانی روان می‌پردازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *