معرفی آفتابگردان
آفتابگردان با ۷۰ گونه مختلف خود، متعلق به شمال و جنوب آمریکاست. بعضی از گونههای آفتابگردان بهدلیل داشتن تخمههای خوراکی و لذیذ در جهان بسیار محبوب بوده و به وفور تکثیر شده است. آفتابگردان علاوه بر اینکه گل زیبایی است، از نظر اقتصادی هم بسیار اهمیت دارد و یک گل ارزان قیمت است.
جالب است بدانید این گل برخلاف باور بیشتر مردم وقتی بالغ شد جهت آن با خورشید تغییر نمیکند، بلکه این تغییر جهت تنها زمانیست که گل هنوز بالغ نشده است. گل آفتابگردان، چندساله است و با یک بار کاشت، چند سال برمیگردد و مجددا به باغچه شما گلهای زیبای خود را هدیه میدهد! اگر میخواهید گلهای بلند و مقاومی داشته باشید، قطعا کاشتن آفتابگردان در باغچه فکر بسیار خوبی است.
تاریخچه
اما بعد از معرفی گل آفتابگردان برویم سراغ تاریخچه این گل زیبا؛
آفتابگردان برای نخستین بار در آمریکا رشد کرده وتا سالها به عنوان یک منبع غذایی مهم در جهان شناخته میشد. اما با رخ دادن انقلاب صنعتی اروپا، اهمیت تجاری این گل کمتر شد. امروزه آفتابگردان بیشتر از منظر زیبایی مورد توجه قرار میگیرد.
نماد گل
آفتابگردان نماد وفاداری، ستایش و پایدار ماندن یک رابطه طولانی است.
انواع
تنوع گل آفتابگردان زیاد است و نمیتوان همه آنها را در یک بند خلاصه کرد و گفت، باوجود این ما به معرفی دونوع گل آفتابگردان میپردازیم؛ نوعی از آفتابگردان، آفتابگردان آمریکایی است. این گل ارتفاع زیاد و گل بزرگی دارد. نوعی دیگر آفتابگردان، آفتابگردان کوتوله است، این نوع آفتابگردان قد بلندی دارد، اما چون کمی از سایرانواع آفتابگردان کوتاهتر است به آن کوتوله میگویند.
سمی بودن
آفتابگردان سمی نیست. اما فراموش نکنید، هر گیاهی که به مقدار زیاد توسط حیوانات خانگی خورده شود قطعا اثرات جانبی منفی خواهد داشت.
روش کاشت
آفتابگردان را باید در خاک با زه کشی مناسب کاشته، آب کافی به آن بدهید و منتظر بمانید تا شاهد معجزه زیبایی آن باشید! البته برای بهتر شدن آفتابگردان خود، کوددهی را نیز فراموش نکنید!
علاوه بر این به یاد داشته باشید که ۲۰ روز قبل و ۲۰ روز بعد از گلدهی نباید این گل را بیش از حد آبیاری کرد. همچنین میتوانید برگها و گلهای مرده را جدا کنید تا گیاه برای رشد بهتر تحریک شود.
معطر بودن
آفتابگردانهای امروزی عطر و بویی ندارند. اگر به عطر گیاهان حساسیت دارید، آفتابگردان بدون رایحه انتخاب خوبی برای شماست.
موارد مصرف
همانطور که میدانید روغن استخراج شده از دانههای آفتابگردان در صنایع غذایی و خوراکی کاربرد داشته در کشورهایی مانند کشورمان ایران، بیشترین روغن مصرفی مردم روغن آفتابگردان است.
در چین نیز چینیها از فیبر موجود در ساقه آفتابگردان برای ساختن کاغذ استفاده میکنند.
علاوهبراین موارد برگهای این گل زیبا بهعنوان علوفه به دام داده شده، از گلبرگهایش رنگ زرد بینظیری بدست میآید و مهمتر از همه دانههای آن یک خوراکی خوشمزه، بهخصوص هنگام تماشای فیلم هستند.