پاپیتال یا پیچک انگلیسی یکی از خاص ترین گل هایی است که در این مطلب می خواهیم به شما معرفی کنیم؛ این گل را شاید بار ها مشاهده کرده باشید؛ پاپیتال به ظاهر خاصی که دارد معروف است؛ به طوری که دربرگ های آن یک نوع بریدگی دیده می شود؛ این بریدگی به قدری در تمام برگ های آن یکسان است که نظم خاصی را در نگاه اول به آن ها دریافت می کنید.
پاپیتال یا پیچک انگلیسی را می توان جزو گل های همیشه رونده و همیشه در حال رشد شاخت؛ اگر محیط شرایط مناسبی داشته باشد، شما نیز همیشه شاهد برگ های سر سبز این گل خواهید بود. به طور مثال گلخانه ها محیط های مناسبی برای رشد آن هستند. تا زمانی که در مسیر ارتفاع خود با محدودیتی مثل دیوار رو به رو نشود، می تواند به خوبی رشد کند. در ادامه این مطلب از گلمون همراه ما باشید تا شما را با این گل زیبا بیشتر آشنا کنیم.
معرفی و بررسی گل پاپیتال
گل پاپیتال یک گونه گیاه خزانهدار از خانوادهی Araliaceae است که به نام علمی Hedera canariensis شناخته میشود. این گیاه همچنین با نام انگلیسی Canary Ivy نیز شناخته میشود. گل پاپیتال اصلیترین منطقه گسترش آن جزایر قناری است. این گیاه در مناطق مختلف جهان، از اروپا گرفته تا آسیا و شمال آفریقا پراکنده است و به عنوان یک گیاه همیشه سبز معروف است.
گل پاپیتال برگهای کوچک و دارای بریدگی دارد که از آنجا که لبههای آن سفید هستند، به گونهای زیبا و جذاب ظاهر میشود. این برگها باعث میشود که گل پاپیتال یک گیاه دکوراتیو مناسب برای فضاهای داخلی و خارجی باشد. ساقههای آن دائمی و چوبی هستند که به طول آنها میتوان به عنوان یک گیاه پوششی در ارتفاعات مختلف از زمین استفاده کرد.
این گیاه به عنوان یک گیاه پوششی مناسب برای ساختمانها، دیوارها و حتی درختان مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین میتوان آن را در گلخانهها و محیطهای بسته پرورش داد تا به عنوان یک گیاه زینتی در فضاهای داخلی مورد استفاده قرار گیرد.
معرفی انواع مختلف گل پاپیتال
یکی از مواردی که بسیار باعث محبوبیت پاپیتال شده، تنوع آن است. این گل با توجه به تفاوت هایی که در ویژگی ظاهری هر کدام از انواع آن وجود دارد، نام خاصی را در بر گرفته است. انواع مختلف این گل در منطقه های جغرافیایی مختلفی پیدا می شوند. در ادامه به شناخته شده ترین آن ها می پردازیم.
1. پاپیتال پداتا
اولین نوع گل پاپیتال که می خواهیم به شما معرفی کنیم، گل پاپیتال پداتا است. برگهای گل پاپیتال پداتا با ویژگی شگفتانگیزی که به پای مرغ شباهت دارند، از دیگر گیاهان متفاوت تمایز میآورند. رنگ سبز آنها با لمس خاكستری متالیک، یک زیبایی خنثی و آرامبخش را بوجود میآورد. همچنین، رگههای سفید برگها به زیبایی طبیعی آن افزوده شده و طراحی دقیق این بخش از گل، آن را به یک اثر هنری زنده تبدیل کرده است.
ارتفاع گل پاپیتال پداتا که به حدود 4 متر میرسد، این گیاه را در میان گلهای بلند و دلنشین باغبانی متمایز میکند. این ارتفاع زیبا باعث شده که گل پاپیتال پداتا به عنوان یک نقطهی تمرکز ویژه در باغها و فضاهای سبز باشد.
2. پاپیتال ونر
اگر می خواهید گل پاپیتال شامل برگ های ضخیم باشد، می توانید سراغ این نوع بروید. برگ های گل ونر خاکستری روشن هستند و زیبایی بسیار زیادی دارند. به مانند برخی از انواع دیگری که به شما معرفی کردیم، برگ های این گل هم در زمستان به رنگ ارغوانی تغییر پیدا می کنند. این گل به ارتفاع بزرگش هم معروف است؛ به طوری که می تواند 3 تا 5 متر رشد کند. همچنین از گل های مقاوم محسوب می شود.
3. پاپیتال گراسیلیس
گل پاپیتال گراسیلیس یکی از گونههای گل پاپیتال با ویژگیهای منحصربهفرد است که به دلیل نوک تیز به رنگ سبز تیره، زمستان با رنگ ارغوانی جذاب و طول بالای 5 متر، به عنوان یک نمایانگر زیبایی در باغها و فضاهای سبز شناخته میشود.
نام انگلیسی این گل Gracilis نامیده شده است. در زمستان، گل پاپیتال گراسیلیس با تغییر رنگ به ارغوانی، تازهترین رنگهای طبیعت را در اختیار مخاطبان قرار میدهد. این تغییر رنگ فصلی به گل پاپیتال گراسیلیس جلب توجه بیشتری میکند و در طول زمستان، زیبایی خاصی به فضاهای سبز میافزاید.
4. پاپیتال نیگرا
گل پاپیتال نیگرا یک گل زینتی زیبا و منحصر به فرد است که با نام انگلیسی Nigra شناخته میشود. این گل رنگ ارغوانی تیره در زمستان به خود میگیرد. یکی از ویژگیهای بارز گل پاپیتال نیگرا، برگهای متراکم و کوچک آن است. این برگها به شکل دارای پهنای کم و سطح صاف هستند، که به گل ظاهری متنوع و جذاب میبخشد. رنگ برگها در فصل بهار و تابستان به شدت سبز است و این ویژگی زیبایی گل را تازه و زنده مینمایاند. گل پاپیتال نیگرا به ارتفاع تقریبی 2/1 متر میرسد، که این ارتفاع مناسب و برجسته آن را برای استفاده در باغها، حاشیههای مسیرها یا حتی به عنوان یک گل زینتی در فضاهای داخلی مناسب میسازد.
روش نگهداری از گل پاپیتال
حال دیگر با گل پاپیتال و همچنین انواع مختلف این گل آشنا هستید؛ در ادامه باید بدانید که این گل به چه روشی باید نگهداری شود؛ چرا که اگر نگهداری از گل به خوبی انجام نشود، قطعا شاهد رشد خوبی از آن نخواهید بود. این گل همیشه سبز است؛ اما در صورتی که بتوانید به خوبی از آن نگهداری کنید. در ادامه به تمام نیاز های گل پاپیتال می پردازیم.
نور مناسب برای گل پاپیتال
برای داشتن گل پاپیتال سالم و با زیبایی بیشتر، نور مناسب یکی از نیاز های مهم است. از آنجا که گل پاپیتال به طور طبیعی در مناطق سایهدار یا خنک یافت میشود، مکانی با دمای مناسب و خنکی برای رشد آن بسیار حائز اهمیت است. از لحاظ نور، گل پاپیتال به نور غیرمستقیم خورشید علاقه دارد. به معنایی کلی تر، محیط این گل باید نور داشته باشد؛ اما نور مستقیم خورشید نباشد. لذا در فراهم کردن نور این گل، به موارد زیر حتما دقت کنید.
- نور وجود داشته باشد.
- نور غیر مستقیم
- دور از وسایل گرمایشی
- محیط خنک باشد.
نحوه آبیاری گل پاپیتال
آبیاری گل پاپیتال یکی از عوامل اساسی در مراقبت و رشد این گل آپارتمانی زیبا و محبوب است. برای داشتن گل پاپیتال سالم و با رنگهای زنده، نیاز است که نحوه آبیاری آن به دقت و با مراعات اصول مربوطه انجام شود. در اینجا، به توضیح نحوه آبیاری گل پاپیتال با توجه به نیازهای خاص این گیاه پرداخته خواهد شد.
- ابتدا باید تاکید کرد که خاک گلدان گل پاپیتال همیشه باید مرطوب باشد. این گیاه به طور کلی از خاک مرطوب و خوبی بهره میبرد. بنابراین، حفظ رطوبت خاک از اهمیت ویژهای برخوردار است. برای این منظور، میتوان از تکنیکهای مختلفی مانند آبیاری به میزان مناسب و استفاده از مصرفکنندههای رطوبت خاک استفاده کرد.
- آبیاری بیش از حد نیز باید جلوهگر شود؛ زیرا زیادی آب میتواند به ریشههای گیاه آسیب برساند و باعث وجود لکههای سیاه روی برگها گردد. این لکهها ممکن است نشانگر مشکلات جدی در ریشهها و سیستم رشدی گل باشند. بنابراین، اهمیت کنترل دقیق میزان آبدهی و جلوگیری از آبیاری اضافی به ویژه زمانهایی که گل در دورههای استراحت قرار دارد، بسیار زیاد است.
- در مقابل، خاک خشک نیز به عنوان یک عامل مهم برای تعیین زمان آبیاری ایفای نقش میکند. در صورتی که خاک خشک باشد و گیاه نیاز به آب داشته باشد، لازم است تا آبیاری برای تأمین نیاز رطوبتی گل انجام شود. اما همواره باید مراقب باشیم که زیادهروی در این زمینه نیز به ضرر گل پاپیتال منجر نشود.
دمای مناسب گل پاپیتال
این گیاه به رطوبت متوسط تا زیاد علاقه دارد، بنابراین حفظ میزان مناسبی از رطوبت در محیط پرورش، به رشد سالم گل کمک خواهد کرد. استفاده از ظرفهای حاوی آب، اسپری کردن آب به میزان متعارف و اجتناب از خشک شدن کلیه ترکیبات خاک از راهکارهای مدیریت رطوبت میباشد.
دمای محیط نیز از جمله پارامترهای حیاتی در پرورش گل پاپیتال است. حداقل دمای مطلوب برای رشد این گیاه حدود 18 درجه سانتیگراد است. در طی فصل رشد و گلدهی، دماهای میانه حدوداً بین 16-25 درجه سانتیگراد بهترین نتایج را به ارمغان خواهد آورد. افزایش دماها به میزان زیاد یا کاهش ناگهانی آنها میتواند به رشد نامناسب و ضعیف گل منجر شود، بنابراین کنترل دقیق دماها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
بهترین خاک برای گل پاپیتال
از آنجایی که گل پاپیتال به عنوان یک گیاه زینتی محبوب شناخته میشود و برخی از انواع آن تنها نیاز به شرایط رشد معمولی دارند، انتخاب خاک مناسب برای کشت آن به نسبت ساده است. به طور کلی، گل پاپیتال نیاز به خاکی دارد که دارای خصوصیات خاصی بوده و امکان رشد و توسعه سالم را برای آن فراهم کند.
خاک معمولی یک گزینه مناسب برای کشت گل پاپیتال است. این نوع خاک، حاوی ترکیبات متنوعی از جمله ماسه، خاک رسی، و مواد آلی است که برای اکثر گیاهان مناسب است. این خاک به گیاه اجازه میدهد تا به خوبی تنفس کند، آب را به خوبی جذب کند، و مواد غذایی لازم برای رشد را دریافت کند.
همچنین، افزودن مقداری از کود آلی یا کود گیاهی به خاک میتواند به بهبود کیفیت آن کمک کند. این اقدام میتواند باعث افزایش محتوای مواد آلی، افزایش حاصلخیزی خاک، و تقویت ساختار خاک شود. از دیگر اقدامات مهم مراقبتی میتوان به تهویه مناسب خاک اشاره کرد که از ریشههای گل پاپیتال بهترین استفاده را برده و از مشکلات احتمالی نظیر رطوبت زیاد و تراکم خاک جلوگیری میکند.
نحوه کوددهی
برای حفظ و افزایش زیبایی این گلها، استفاده از کود مناسب و درست در دورههای زمانی خاصی ضروری است.
- از فروردین تا شهریور، کوددهی به گل پاپیتال بسیار اهمیت دارد. در این مدت، گیاهان در دورههای مختلف رشدی خود به تغذیه بیشتری نیاز دارند تا به صورت سالم و قوی برش زندگی خود را ادامه دهند. برای این منظور، استفاده از کود مخصوص گلهای پاپیتال حائز اهمیت است.
- کود مایع یکی از گزینههای مناسب برای تغذیه گلهای پاپیتال است. این نوع کود، اقدام به تأمین مستقیم تر و سریعتر عناصر غذایی مورد نیاز گیاه میکند. هر دو هفته یکبار، بهترین زمان برای اعمال کود مایع به خاک گلدانها یا به زمین محیط کاشت است. این فرآیند موجب تقویت ریشهها، افزایش تعداد گلبرگ ها، و افزایش مقاومت در برابر بیماریها میشود.
- برای به دست آوردن نتایج بهتر، میتوانید کودهای حاوی نیتروژن، فسفر، پتاسیم، و عناصر کمیاب دیگر را انتخاب کنید. این عناصر به عنوان ترکیبات اساسی در تشکیل بافتهای گیاهی و فعالیتهای فیزیولوژیکی گیاهان اثرگذارند. همچنین، توجه به نسبتهای مناسب این عناصر در کود از اهمیت بسیاری برخوردار است.
آیا گل پیچک نیاز به هرس کردن دارد؟
نیاز به هرس کردن گل پیچک ممکن است در برخی شرایط به عنوان یک فعالیت ضروری تلقی نشود. گل پیچک تمایل به رشد کمی دارد و در طول یک سال معمولاً تا حدود 20 سانتیمتر افزایش طول مییابد. این موضوع نشاندهنده استواری و پایداری این گیاه در مقابل شرایط محیطی مختلف است. به عبارت دیگر، گل پیچک احتمالاً نیاز به هرس فراوان ندارد؛ اما این مسئله بستگی به محیط رشد، شکل باغ یا فضای زینتی و هدف نهایی کاشت آن دارد.
اگر در نظر بگیریم که این گیاه به طور طبیعی در محیطهای گرمسیری رشد میکند و معمولاً درختچههای بلند و پرشاخهای دارد، احتمالاً نیاز به یک هرس متعدد و شدید کمتر است. اما در صورت نیاز به تنظیم شکل و اندازه گل پیچک برای تطابق با فضای زینتی یا نگهداری آسایش در محیط مشخص، ممکن است هرس درختان مناسب باشد.
سخن نهایی
با شناختی که از گل پیچک یا همان پاپیتال بدست آوردید، قطعا می دانید که گلی ساده نیست و در مواردی خاص ظاهر شده. لذا اگر قصد نگهداری آن را دارید، به فراهم کردن محیط آن دقت زیادی داشته باشید. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد.