گل موسی در گهواره گیاهی است زیبا از خانواده ی گل برگ بیدی یا کاملیناسه و زادگاهش مکزیک ، برگ های پهن و نیم گوشتی به طول سی سانتی متر که در حول یک محور روییده اند، رنگ برگ ها سبز براق با رگه های ارغوانی و پشت آن ها ارغوانی تند ،در برابر سایه مقاومت خوبی نشان می دهند و گل های سفید و زیبایی در لا به لای برگ ها ظاهر می شود.پس از مدتی پا جوش ها از کنار پایه مادری شروع به رشد می کنند که منبع تکثیر آن است.
دلیل نامگذاری گل موسی در گهواره
نام انگلیسی آن به علت شکل گل های آن می باشد، دسته ای از گل های سفید درون بستری به شکل گهواره قرار دارند که یادآور داستان حضرت موسی می باشد؛ زمانی که مادرش او را درون سبدی قرار داد و در رود نیل رها کرد.
نگهداری گل موسی در گهواره یا گل زیپلین
نور مورد نیاز
نور کامل با تمایل به سایه نسبی بهترین شرایط نوری این گل آپارتمانی است. مواظب تابش اشعه مستقیم آفتاب مخصوصا در ظهر و از پشت شیشه باشید .
دما مورد نیاز گل زیپلین
درجه حرارت زندگی برای انسان بهترین محیط رشد گل زیپلین است، حداقل درجه حرارت قابل تحمل در زمستان 16 و حداکثر درجه حرارت در تابستان 21 درجه است .
آبیاری مناسب برای گل موسی در گهواره
خاک گل موسی در گهواره را در هر حال مرطوب نگه دارید ، در تابستان 2 الی 3 بار در هفته و در زمستان یک بار در هفته آبیاری کنید. در صورت نزول درجه حرارت به 15 درجه سانتی گراد آبیاری را به هر 10 روز یک بار کاهش دهید، از آب سبک بدون املاح و ولرم استفاده کنید.
رطوبت مورد نیاز گل زیپلین
حداقل 2 بار در هفته در طول سال غبار پاشی کنید. در صورتی که درجه حرارت بالا باشد عمل غبار پاشی را زیاد کنید، در زمستان از آب ولرم استفاده کنید.
تغذیه مناسب برای گل زیپلین
با کود های مایع یا جامد محلول در آب های مخصوص گل های زینتی طبق دستور هر دو هفته یک بار گیاه را تغذیه مصنوعی کنید، نصف میزان توصیه شده از طرف فروشنده کافی است.
خاک مناسب برای گل زیپلین
خاک لیمونی با پیت بهترین محیط رشد برای پرورش گل زیپلین را تشکیل می دهد .
تمیز نمودن برگ ها
غبار پاشی جهت تمیز نمودن برگ ها کفایت می کند ، از مواد براق کننده شیمیایی استفاده نکنید، زیرا باعث مسدود شدن روزنه ها می شود.
طرز تکثیر گل موسی در گهواره
گل زیپلین را می توان از روش جدا کردن پا گیاه از پایین گیاه مادری در فصل بهار و یا فصل تابستان و یا روش تقسیم ریشه در فصل بهار تکثیر کرد. پس از ظهور گل پا گیاه نیز از کنار بوته مادری شروع به رشد می کند.
زمانی که پا جوش ها به ارتفاع 10 سانتی متری رسیدند گیاه را از گلدان خارج کنید و به آرامی پا گیاه را از گلدان خارج کنید و به آرامی پا گیاه را جدا نمایید، گلدان های کوچک تر را تهیه و پا گیاه جدا شده از مادر را درون گلدان با پیت و شن کاشت کنید.
دو روز اول آبیاری انجام ندهید و گل زیپلین را در سایه نگهداری کنید.
نکته: در فصل تابستان باید گل زیپلین را به روش جدا کردن پا گیاه از پایین گیاه مادری تکثیر کرد و در فصل بهار به روش تقسیم!
عوارض و آفات گل زیپلین و درمان آن
1- برگ های گیاه پر پشت شده و نمی توانند روی پای خود بایستند
گل زیپلین احتیاج به تعویض گلدان دارد.
2- گیاه رشد کرده و بیش از حد بلند شده و برگ های پایینی حذف می شوند
سن گیاه بالا است ، از گلدان به عنوان منبع تکثیر استفاده کنید.
3- لکه های قهوه ای در مرکز حاشیه برگ ها مشاهده می شوند
در آفتاب غبار پاشی انجام شده است ، عبور اشعه آفتاب از قطرات به جا مانده روی برگ ها مانند عبور اشعه از شیشه است که صدماتی به برگ ها وارد می کند ، غبار پاشی را یا صبح انجام دهید یا عصر .
4- حاشیه برگ ها به طرف داخل بر می گردند ، رنگ آن ها تیره و می میرند
هوا خیلی سرد است ، گلدان را به محل گرم تری انتقال دهید.
5- نوک برگ ها قهوه ای ، لوله می شوند و می ریزند
گل موسی در گهواره تشنه است و یا هوا خشک است ، در صورت لزوم آبیاری کنید ، گلدان را غبار پاشی کنید.
6- ساقه گیاه پوسیده است
رطوبت خاک زیاد است ، اجازه دهید سطح خاک در فاصله بین دو آبیاری خشک و سپس آبیاری کنید ؛ زهکش را بازدید کنید.
خاک در فاصله بین دو آبیاری خشک و سپس آبیاری کنید ؛ زهکش را بازدید کنید.
7- لکه های سوخته کوچک روی کلیه سطوح برگ ها ظاهر می شوند
عامل آن مواد براق کننده شیمیایی است ، از آن ها استفاده نکنید ، برگ ها با غبار پاشی به وسیله آب ولرم و سبک و یا اسفنج مرطوب نیز تمیز می شوند.
8- برگ ها رنگ پریده و گیاه خسته به نظر می رسد
نور کافی نیست. شرایط را بازبینی کنید و گیاه را به محل پر نور تری منتقل کنید.
9- حشرات ریز و تار های عنکبوت در زیر برگ ها مشاهده می شوند
کنه ریز قرمز عامل آن است ، گیاه را با سم کنه کش هر 14 روز یک بار سم پاشی کنید تا علائم از بین بروند ، غبار پاشی در کاهش آفت گل موسی در گهواره موثر است.