انواع گل طبیعی

گل دکمه‌ای

خرید گل دکمه‌ای

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

معرفی گل دکمه‌ای :

مبدا آن مناطق گرمسیری است. این گیاه محلی پاناما و گواتمالا در آمریکای مرکزی است. گیاهی است یک ساله که ارتفاع آن به حدود ۴۰-۳۰ سانتی متر می رسد. ساقه ها نرم، منشعب و کرکدار و مستقیم که به صورت انبوه ظاهر می شود. برگ ها کشیده، تخم مرغی شکل، کرکدار، دوک مانند که طول آن به  ۱۵-۱۰ سانتی متر می رسد. برگ ها  وقتی جوان هستند به صورت کرکی سفید هستند و هنگامی که به سن بلوغ می رسند به صورت موم سفید مانند کم پشتی ظاهر می شوند. گل ها به شکل یک تکمه برگشته می باشند که گاهی به صورت تکی و گاهی دو تا سه گل روی یک دمگل طویل به طول ۱۲-۸ قرار دارند و از بین دو برگ متقابل خارج می شوند.

گلبرگ های آن طوری است که هنگام لمس خشک به نظر می رسد و به رنگ های مختلف سفید، صورتی، نارنجی، بنفش و ترکیبی از این رنگ ها دیده می شود. گل در واقع عبارت است از مجموع فلس ها یا براکته های خشک به هم چسبیده به طوری که یکی از گل های خشک (Straw Flower) محسوب می شود و اگر با ساقه های آن بریده شده و در یک محل تاریک آویزان شود حالت طبیعی خود را حفظ کرده و خشک می شود. دوره گلدهی آن طولانی بوده و از اواسط تابستان تا اوایل پاییز گل می دهد.

شرایط پرورش و نگهداری گل تکمه ای :

خاک مناسب گل تکمه ای :

بهترین خاک برای رشد این گیاه، یک خاک سبک و سرشار از مواد آلی است. محیط رشد این گیاه باید گرم باشد و زهکش مناسب داشته باشد.

آبیاری گل تکمه ای :

اگرچه این گیاه به خشکی مقاومت دارد ولی بهتر برای اینکه گیاه رشد مطلوب و بهتری داشته باشد، آبیاری منظم صورت گیرد به خصوص در فصل تابستان و در مناطقی که هوا گرم است باید این نکته را در نظر گرفت.

دمای مناسب گل تکمه ای :

این گیاه، یک گیاه گرمادوست است یعنی دمامی بالا را به راحتی تحمل می کند ولی به سرما حساس است و نمی تواند دماهای پایین را تحمل کند. پس زمانی که هوا سرد می شود باید در محل گرم نگهداری شود.

نور مناسب گل تکمه ای :

این گیاه به نور کامل نیاز دارد. بهتر است اگر در باغچه کشت می شود، سایده گیاهان دیگر بر روی آن را نگیرد.

تکثیر گل تکمه ای :

ازدیاد این گیاه از طریق بذر صورت می گیرد. دو روش برای کشت بذر وجود دارد :

نشاکاری : در مناطق سردسیر باید نشاکاری شوند. که باید ۶ تا ۸ هفته قبل از آخرین یخبندان زمستانه، بذرها داخل گلخانه کشت شوند و در بهار به محیط آزاد منتقل شوند.

کشت مستقیم بذر : در مناطق گرمسیر، که هوا گرم است می توان بذر را مستقیما در محیط اصلی کشت کرد.

معرفی گل دکمه‌ای

نحوه کاشت بذر گیاه تکمه ای

ساده ترین ترکیب خاک مناسب برای کاشت بذر اکثر گلهای فصلی و زینتی، خاک باغچه ۶۰ درصد – ماسه ۲۰ درصد – کود حیوانی ۲۰ درصد این موارد با هم خوب ترکیب شود. اگر قصد کاشت زیاد و تولید این گل را دارید بهتر است در زمین یک کرت با این ترکیب خاک آماده کنید ، سطح خاک را خوب صاف کنید قبل از پاشیدن بذرها سطح خاک را خوب آب بدهید و بعد بذرها را روی خاک بپاشید سپس بهتر است روی آن حدود نیم سانت کود دامی کاملا پوسیده سرند شده بریزید و مجدد با آبپاش آب بدهید. اما اگر مقدار کمی از این بذر را تهیه کردید و برای باغچه خود و یا به مقدار چندتا گلدان میخواهید پرورش بدهید از این روش زیر استفاده کنید. در این روش خزانه شما باید کوچک باشد. ابتدا یک سبد پلاستیکی میوه یا گلدانی با دهانه بزرگ ولی عمق کم تهیه کنید ، گلدان و یا سبد را از خاکی که در بالا ترکیب آن گفته شد پر کنید و خاک را خوب آب بدهید تا خاک نشست خود را بکند. حالا بذرها را روی سطح خاک بپاشید سپس حدود نیم سانت روی بذرها کود دامی کاملا پوسیده سرند شده بریزید و مجدد به آرامی با آبپاش آب بدهید.
اگر کود دامی در دسترس شما نبود میتوانید از ورمی کومپوست استفاده نمایید و اگرم هر دو اینها در دسترس نبود از همان خاکی که ترکیب کردین برای روی بذرها استفاده نمائید ( اما بهتر است از کود دامی استفاده کنید تا جوانه ها به خوبی رشد کرده و قوی شوند) حتما کود دامی ای که استفاده میکند چند ساله ،کهنه،پوسیده،خشک و سرند شده باشد. به هیچ عنوان از کود دامی تازه استفاده نکنید. بعداز اینکه جوانه های گیاه مورد نظر به حدود ۵ تا ۸ سانت رسیدند آنها را از خزانه در آورده و در جای اصلی بکارید.

برخی ها بذر را روی محلی که مورد نظرشان هست میپاشند تا همان جا سبز بشود اما این روش درست نیست دلیلش این است که زمان بذر پاشی بذرها نامنظم روی زمین میافتند و وقتی سبز میشوند خیلی از آنها ممکن است کنار هم سبز بشن اما زمانی که بذرهارو درون خزانه بکارید بعد میتوانید به صورت منظم بوته های این گل را به هر طریقی و به هر فاصله ای که میخواهید بکارید.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

author-avatar

درباره داریوش

داریوش ، نویسنده و وبلاگ نویس با استعداد و خلاقیت بالا، به واسطه وبلاگ پرطرفدار خود با عنوان "گلمون"، به عنوان یک شخصیت برجسته در عرصه نوشتاری شناخته می‌شود. او با تجربه‌های گوناگون و دیدگاه‌های تازه‌ای که به موضوعات مختلف ارائه می‌دهد، توانسته جامعه‌ای پرشور از طرفداران و مخاطبان خود را جذب کند. در وبلاگش، به بررسی و بحث در مورد مسائل متنوعی از جمله دنیای گل‌ها و گیاهان با اسلوبی دلپذیر و زبانی روان می‌پردازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *